Jozef Legéň Rôzne

Dopravný podnik oslavuje 20. výročie: Na deň otvorených dverí sa odveziete zadarmo

Dopravný podnik mesta Žiliny si v tomto roku pripomína 20. výročie svojho založenia a pri tejto príležitosti otvára svoje brány pre verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik oslavuje 20. výročie: Na deň otvorených dverí sa odveziete zadarmo
Foto: Iveta Hrabovská

Dopravný podnik mesta Žiliny srdečne pozývame občanov mesta Žilina, návštevníkov, nadšencov mestskej hromadnej dopravy a ostatných záujemcov na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v trolejbusovom depe na Kvačalovej ulici v Žiline v sobotu 21. septembra od 13.00 do 17.00 hod.

Tohtoročný Deň otvorených dverí sa opäť koná v období, kedy v celej Európe každoročne prebieha kampaň Európsky týždeň mobility (16. – 22. 9. 2013). Ústrednou témou tohto ročníka je „Čisté ovzdušie – vaša voľba!“. Sme presvedčení, že mestská doprava je tou správnou voľbou na ceste k dosiahnutiu tohto cieľa aj v našom meste.

Sobota 21. 9. bude zároveň dňom, na ktorý pripadá Európsky deň trolejbusov. V poradí už štvrtý ročník si chceme pripomenúť aj v Žiline a poukázať tak na to, že trolejbusy výraznou mierou prispievajú k tomu, že v Žiline je MHD čistejšia a tichšia.

Deň otvorených dverí je podujatie, ktoré dáva priestor spoznať, čo všetko súvisí s poskytovaním služieb mestskej hromadnej dopravy a popritom absolvovať zaujímavé činnosti, ktoré počas bežnej prevádzky nie je možné uskutočniť.

Uvidíte, kde nocujú trolejbusy a čo majú ukryté pod kapotou. Aké to je, keď sa umýva autobus, ako sa sedí na vodičovej sedačke a točí volantom. Zamestnanci Dopravného podniku mesta Žiliny budú odpovedať na vaše otázky ohľadom prevádzky MHD a pre deti je pripravený program pod vedením animátorov z CVČ Žilina. Pre všetky deti je pripravené malé prekvapenie.

Kyvadlová doprava

Na deň otvorených dverí sa môžete dopraviť zadarmo kyvadlovou dopravou. Autobus vás dovezie priamo do areálu trolejbusového depa po trase: Kvačalova, DPMŽ – Polícia – Veľká okružná, AUPARK – Štefánikovo námestie – Železničná stanica – Hurbanova – Polícia – Kvačalova, DPMŽ.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM