Ľubomír Hudačko Samospráva

Dobré správy pre žilinských motoristov: Na sídliskách vzniknú stovky parkovacích miest

Žilina vybuduje do konca októbra na sídliskách Vlčince, Solinky a Hájik stovky parkovacích miest! Predpokladané náklady na vybudovanie 400 flekov pre autá budú na úrovni 400 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre žilinských motoristov: Na sídliskách vzniknú stovky parkovacích miest
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Časť z nich získalo mesto ušetrením zo zimnej údržby komunikácií v uplynulej sezóne. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval primátor Žiliny Igor Choma.

V Žiline je podľa Chomu v súčasnosti zhruba 4000 parkovacích miest v zóne plateného parkovania a zhruba 9000 parkovacích miest na sídliskách. „Okrem toho sú v centre mesta parkovacie domy pod dvomi obchodnými domami. A stále nám chýba zhruba 1200 parkovacích miest. Na Vlčincoch bude vybudovaných zhruba 145 parkovacích miest. Na Solinkách zhruba 185 parkovacích miest a na Hájiku 70 parkovacích miest,“povedal Cho­ma.

„Robíme parkovacie miesta tam, kde sa ešte robiť dajú. To znamená na plochách, ktoré doteraz neboli na to určené. Ale sa na tento účel ešte využívať dajú. Napríklad kontajnery presťahujeme inde a na ich miestach budú parkovacie miesta. A samozrejme, pre kontajnery musíme vybudovať spevnené plochy, aby nestáli na trávniku a tam, kde stáť nemajú,“ uviedol žilinský primátor.

Doplnil, že popri budovaní sa parkovacie miesta aj preznačujú. „Striekajú sa a predpokladáme, že zhruba 10 až 12 percent akoby nových parkovacích miest vznikne len tým, že sa nakreslia bielou farbou,“ uzatvoril Choma.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM