Správy

Dobrá správa pre žilinských dôchodcov: Cestovanie v MHD zadarmo, platí pre tieto ročníky!

Najmä staršie ročníky určite poteší uznesenie, ktoré schválili žilinskí mestskí poslanci na svojom ostatnom zasadnutí. Týka sa bezplatného cestovania MHD pre dôchodcov s trvalým pobytom v meste Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre žilinských dôchodcov: Cestovanie v MHD zadarmo, platí pre tieto ročníky!
Zdroj: Dnes24.sk

Občanov Žiliny, od 62. do ukončenia 69. roku veku s trvalým pobytom v Žiline, čaká od 1. decembra bezplatné cestovanie žilinskou MHD. Uznesenie o zmene Tarify MHD schválilo Žilinské mestské zastupiteľstvo na pondelkovom, ôsmom, zasadnutí.

„Vzhľadom na demografický vývoj, ale najmä s ohľadom na ekonomickú situáciu tejto časti obyvateľstva, mesto prijalo a chce prijímať také opatrenia, ktoré našim občanom uľahčia bežný život,“ povedal Ján Barienčík, riaditeľ Dopravného podniku mesta Žiliny.

„Trvalý pobyt v meste Žilina, žiadne podlžnosti občana voči mestu a Dopravnému podniku, cestujúci musí byť držiteľom čipovej karty a bude si ju musieť označovať bezprostredne po nastúpení do vozidla (MHD),“ priblížil podmienky bezplatného cestovania pre občanov Barienčík.

Ako dodal, opatrenie bude stáť mestskú kasu 209 696 eur ročne. Samotné žiadosti o zápis na bezplatnú dopravu do čipovej karty, v prípade schválenia, bude Dopravný podnik vybavovať 16. novembra vo svojich predajných miestach. Pritom od 1. októbra 2014 bola do praxe uvedená úprava, ktorá zaviedla bezplatné cestovanie MHD pre občanov od 70 rokov s trvalým pobytom v Žiline. A to neobmedzene 24 hodín denne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM