Správy

Dobrá správa pre vodičov. Cesta popod Strečno na dlhší čas bez obmedzení

Ak sa chystáte jazdiť popod hrad Strečno, máme dobrú správu. Na pár týždňov sa tu nebudú vykonávať sanačné práce, a tak bude cesta prejazdná bez obmedzení!

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre vodičov. Cesta popod Strečno na dlhší čas bez obmedzení
Zdroj: TASR

Cesta I/18 popod hrad Strečno, ktorá spája Žilinu s Martinom, bude do 13. januára 2017 prejazdná bez obmedzení. Informoval o tom prednosta Okresného úradu v Žiline Michal Lavrík.

„Sanačné práce na skalnom brale pod hradom v obci Strečno sa v tomto období nebudú vykonávať. Informáciu o úplnej uzávere cesty na víkend 14. a 15. januára 2017 poskytneme 12. januára,“ doplnil Lavrík.

Sanačné práce na skalnom brale realizuje firma ARCADIS CZ, a. s., organizačná zložka Slovensko, ktorá vyhrala verejné obstarávanie a podpísala zmluvu s Ministerstvom životného prostredia (MŽP) SR.

Víťazná spoločnosť splnila všetky výberové kritériá a ponúkla najnižšiu cenu 867.702 eur s DPH. Podľa zmluvy zabezpečí vykonanie nevyhnutných protihavarijných opatrení a sanačné práce musí ukončiť do konca mája budúceho roka. Víťazná spoločnosť rozdelila práce na tri etapy s termínom ukončenia do 31. mája 2017, informovala Erika Rusnáková z odboru komunikácie MŽP SR.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM