Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Dobrá správa pre Vlčince: Na frekventovanej ulici pribudol dôležitý prvok!

Žiadosť na mesto o nápravu išla priamo od obyvateľov sídliska Vlčince. Tí sa sťažovali na mimoriadne frekventovanú cestu na Ulici Vysokoškolákov...

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Vlčince: Na frekventovanej ulici pribudol dôležitý prvok!
Zdroj: Mesto Žilina

Mesto Žilina nainštalovalo semafor na uici Vysokoškolákov, ktorý bol spustený do prevádzky v pon­delok 5. marca. Nová svetelná signalizácia je umiestnená pri obratisku trolejbusov a má slúžiť najmä pre chodcov prechádzajúcich cez cestu. Redakciu Žilina 24 informovala hovorkyňa Mesa Žilina Barbora Zigová.

„Obyvatelia sídliska Vlčince požiadali vedenie mesta, aby zaistili vyššiu bezpečnosť pri prechádzaní po tejto mimoriadne frekventovanej komunikácii. Vodiči tadeto jazdia často rýchlo a ľudia majú problém dostať sa na druhú stranu cesty,“ uviedla ZIgová.

„V tejto časti dochádzalo k nehodám a najohrozenejšími boli prirodzene chodci. Aj na základe podnetov od obyvateľov, ktorí požadovali riešenie vedúce k zvýšeniu bezpečnosti, sme sa rozhodli osadiť v týchto miestach semafor,“ vysvetlil žilinský primátor Igor Choma.

Existujúci priechod pre chodcov využívali najmä ľudia cestujúci mestskou hromadnou dopravou na prechod na druhú stranu cesty k bytovým domom a rovnako i študenti Žilinskej univerzity.

„Nový semafor je tlačidlový, čo znamená, že bude riadiť premávku podľa potreby chodcov a umožní im bezpečne prejsť cez cestu. Svetelná signalizácia je nastavená na časový interval podľa optimálneho signalizačného plánu,“ dodala na záver Zigová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM