Igor Petrík Samospráva

Dobrá správa pre rodičov: Mesto uspelo so žiadosťou, pribudnú nové miesta v škôlkach

Ministerstvo školstva schválilo žiadosť mesta o dotáciu na rozšírenie kapacít škôlok. Pozrite, kde a koľko vznikne nových miest.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre rodičov: Mesto uspelo so žiadosťou, pribudnú nové miesta v škôlkach
Zdroj: TASR

Zámer mesta Žilina rozšíriť kapacitu škôlok dostal zelenú. Ako informoval Pavol Čorba, hovorca mesta, Žilina je jedným zo 113 úspešných žiadateľov o dotáciu z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na rozšírenie kapacít materských škôl. Keďže aj tento rok bol záujem o škôlky vyšší ako dovoľovali kapacity, mnohým rodičom by nové miesta pomohli.

„Mesto Žilina žiadalo dotáciu na dve materské školy, a to Limbová a Čajakova. Ministerstvo školstva schválilo dotáciu vo výške 80 000 eur,“ povedal hovorca.

Doplnil, že schválená dotácia sa použije na rozšírenie kapacity materskej školy Limbová. „Kapacita tejto materskej školy sa zvýši o dve triedy,“ uzavrel Čorba.

Z vyhodnotenia dotácií na rozšírenie kapacít materských škôl, ktoré zverejnilo Ministerstvo školstva na svojich stránkach vyplýva, že z celkového počtu 426 žiadostí doručených ministerstvu boli z procesu hodnotenia vyradené štyri. Na základe výsledkov hodnotenia dotáciu získa 113 žiadateľov, pre ktorých bude rozdelená suma 9 500 000 eur. Z tejto sumy je vyčlenených deväť miliónov eur na kapitálové výdavky a 500-tisíc eur na bežné výdavky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM