Peter Handzuš Hokej

Do Popradu prišli bojovať bezzubí vlci. Kamzíci si pripísali dôležité body

V televíznom zápase posledných tímov Tipsport extraligy si zmerali sily Popradčania so súpermi zo Žiliny. O výsledku rozhodli rýchle góly, ktoré popradskí hráči nastrieľali na začiatku tretín.

Ilustračný obrázok k článku Do Popradu prišli bojovať bezzubí vlci. Kamzíci si pripísali dôležité body
Foto: Marián Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Popradčania mali raketový nástup do zápasu, keď po góloch slovinských legionárov viedli už v 5. minúte 2:0. Vo 4. minúte im stačilo 5 sekúnd na využitie úvodnej presilovej hry, keď Suchý nabil k presnej strele Kovačevičovi a o minútu neskôr trafil šibenicu Sabolič po ideálnom pase Pentikäinena. Hostia sa však nezlomili a snažili sa čím skôr vrátiť do zápasu, keď najmä strela Ďuriša a únik Laža zaváňali gólom. Lažo si svoj pokus zopakoval v nariadenom trestnom strieľaní, ktoré pohotovou strelou bezpečne premenil na kontaktný gól.

Prostredné dejstvo začalo ako cez kopirák raketovým nástupom Popradu, keď Klouda našiel v streleckej pozícii Hvilu, ktorý umiestnenou strelou zvýšil na 3:1. Dvojgólové vedenie prinieslo na popradské hokejky upokojenie, ale napriek viacerým sľubným príležitostiam ďalší gól pridať nedokázali. Pozorný Laco nedovolil skórovať Špeldovi, Kloudovi, Saboličovi, Kovačevičovi ani Koskinenovi. Na druhej strane sa vyznamenal aj Nikkilä, ktorý si poradil so strelami Sýkoru a Škodu.

História sa do tretice zopakovala aj v záverečnej časti. Len 30 sekúnd po jej začiatku to bol opäť skvelý pas, keď Suchý našiel voľného Balána, ktorý po položení Laca zakončil do prázdnej bránky. Ešte v tej istej minúte zakombinoval prvý popradský útok, na ktorého konci opäť do prázdnej zakončoval tiesnený Tomas po prihrávke Kloudu. Rýchle góly definitívne zlomili odpor Žilinčanov, čo domácim umožnilo v zostávajúcich minútach kontrolovať svoje vedenie a pripísať si dôležité tri body do extraligovej tabuľky.

HK Poprad – MsHK DOXXbet Žilina 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Góly: 4. Kovačevič, 5. Sabolič, 22. Hvila, 41. Balán, 41. Tomas – 11. Lažo. Rozhodovali: Lauff – Smerek, Smrek, vylúčení: 8:9 na 2 min, navyše Skokan (Poprad) 10 minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1113 divákov

HK Poprad : MŠHK Žilina
22
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Kamzíci si pripísali dôležité body
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM