Igor Petrík Správy

Počas roka mesto opravilo a vybudovalo detské ihriská: Ďalšie opraví do konca roka

V priebehu tohto roka investovala žilinská radnica niekoľko tisíc eur do výstavby a opravy detských ihrísk v meste. Niektoré opravené ihriská už stihli poškodiť vandali.

Ilustračný obrázok k článku Počas roka mesto opravilo a vybudovalo detské ihriská: Ďalšie opraví do konca roka
Zdroj: TASR

Necelých 52-tisíc eur investovalo mesto Žilina v tomto roku na vybudovanie štvorice detských ihrísk. A to na sídliskách Hájik, Solinky a Vlčince. Podľa Pavla Čorbu, hovorcu mesta, sú deťom na nových detských ihriskách k dispozícii drevené domčeky, šmykľavky, hojdačky, lezecké steny, pieskoviská a mnoho iných preliezok. „Taktiež sa plánuje rekonštrukcia detského ihriska na Rosinkách, ktoré mesto Žilina odkúpilo od Nadácie 21. storočia,“ doplnil hovorca.

Ako dodal, do konca roka sa chystá rekonštrukcia a oprava detského ihriska na sídlisku Hliny (pri Váhostave). „Celková suma opráv detských ihrísk za rok 2015 predstavuje necelých 65-tisíc eur. Výber lokalít, v ktorých sa konali opravy a budovali nové ihriská, boli realizované na základe podnetov občanov, pričom sa prihliadalo na nedostatok ihrísk v daných miestach,“ doplnil Čorba.

Podľa hovorcu detské ihriská v správe mesta prechádzajú každoročne opravami. Napr. výmena piesku v pieskoviskách, vybudovanie bezpečnostných zón na reťazových hojdačkách či oprava asfaltových povrchov a mnohé iné. Čorba zároveň upozornil, že mesto po rekonštrukcii ihrísk v mestskej časti Bánová a na sídlisku Hliny zaznamenalo prvé poškodenie vandalizmom. „Prosíme občanov mesta, aby pri spozorovaní vandalizmu kontaktovali Mestskú políciu Žilina na tel. čísle: 159,“ vyzval hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM