Rôzne

Deň zasväteného života: V Žilinskej diecéze ďakovali za povolania

V Katedrále Najsvätejšej Trojice v Žiline sa zišli rehoľníci a rehoľníčky pôsobiaci na území Žilinskej diecézy, aby spolu s diecéznym biskupom Mons. Tomášom Galisom spoločne slávili Svetový deň zasväteného života a ďakovali za dar povolania.

Ilustračný obrázok k článku Deň zasväteného života: V Žilinskej diecéze ďakovali za povolania
Zdroj: Dnes24.sk

Stretnutie začalo eucharistickou adoráciou spojenou s liturgiou hodín a modlitbou posv. ruženca. Vrcholom bola sv. omša, pri ktorej boli požehnané hromničné sviece.

Otec biskup v homíli zdôraznil, aby rehoľníci obetou svojho života svietli bratom a sestrám a pozývali ich do svojej prítomnosti a zapálili pre Krista – aby sa stali povolávajúcimi.

„Ak chcem zapáliť, sám musím horieť. Niektorí zasiahnutí dobrým príkladom zostanú a semienko dobrého príkladu prinesie úrodu“ dodal biskup.

Po sv. omši sa rehoľníci presunuli do auly gymnázia sv. Františka, kde si vypočuli prednášku sestry Dagmar Královej, FMA na tému „Viera biblických žien a zasvätený život“. Sestra Dagmar hovorila o tom, že prostredníctvom Biblie môžeme nahmatať vieru, ako ju chápali, žili a ako v nej rástli nielen otcovia viery, ale aj ich životné partnerky. Poukázala na pramatku našej viery – Sáru a na to, ako sa jej cesta viery odrážala v osudoch mnohých ďalších biblických žien: Rebeka, Ráchel, Rachab, Rút, Anna, Tamara a iné až po Alžbetu a napokon Pannu Máriu, ktorá uverila, že Bohu nič nie je nemožné.

„Čo má s cestou starozákonných postáv spoločné zasvätená osoba? Veľa: zápas o život a cestu viery. Ide o to, aby rehoľník zakúsil, že je plodným iba skrze vieru. Niet viery a už vôbec niet lásky bez skúšky“ zakončila sestra Dagmar.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM