Zuzana Vajayová Od Vás

Deň detí v Dolnom Kubíne bol plný prekvapení

,,Mesto deťom“, tak pod týmto názvom pripravilo vedenie mesta v spolupráci s tunajším ORPZ, HaZZ, MP a RZP pre naše ratolesti k ich sviatku deň v znamení ukážok z kuchyne všetkých záchranných zložiek.

Ako prví prišli na rad tunajší policajti. Tí deťom okrem kompletnej výstroje, za asistencie kynologickej jednotky, názorne predviedli, ako správne zadržať páchateľa a nechýbalo ani vyhľadávanie drog. Mestskí policajti predviedli, ako funguje napríklad papuča, ktorá nám vodičom zdvihne adrenalín, keď sa nám podarí čírou náhodou nesprávne zaparkovať.

Policajtov potom vystriedali hasiči, ktorí všetkým ukázali ako za pomoci vzduchových vankúšov správne nadvihnúť auto a uhasiť simulovaný požiar. Nehovoriac samozrejme o vysokozdvižnej plošine, bez, ktorej by sa určite nezaobišli.

Na ďalšom stanovišti pani doktorka zo záchranky ochotne ukázala, čo všetko sa skrýva v sanitke. Netreba zabudnúť ani na dámy z červeného kríža, tie mali súdiac podľa radu pred ich stanovišťom asi najväčší úspech. Decká sa ako na bežiacom páse striedali pri tzv. oživovaní figurín. Pozadu samozrejme nezostali ani horskí záchranári. Paľko Brnčal spoločne s partiou všetkým zúčastneným ukázal, že je pripravený kedykoľvek, komukoľvek z nás v prípade potreby pomôcť.

Tunajší šéf ORPZ. plk. JUDr. Ľubomír Lehotský ešte pred začiatkom samotného dňa detí vyhodnotil súťaž v kreslení s názvom Polícia očami deti. Z čoho mali radosť hlavne deti, ktoré si odniesli pekné ceny.

Zdroj (text+foto): Boris Hrudál

MDD_DK
71
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM