Jozef Legéň Rôzne

Cyklozraz, Bambiriáda či beh pre život: Aj takto môžete víkendovať v Žiline a okolí

Ak stále hľadáte, kde by ste trávili nadchádzajúci víkendový čas, máme pre vás tipy. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte priamo v Žilina a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Cyklozraz, Bambiriáda či beh pre život: Aj takto môžete víkendovať v Žiline a okolí
Foto: Iveta Hrabovská

Bambiriáda 2014 14.06.14/ 10:00–17:00/ Mariánske námestie, Žilina

Viac v článku: TU

Cyklozraz Malá Fatra 13.06–15.06./Autocampingu Belá-Nižné Kamence

Viac v článku: TU

Koncerty:

13. 06. 2014 (Piatok) Smerr Pub – ELECTRIC LADY/LED ZEPPELIN Unplugged
14. 06. 2014 (Sobota) Smerr Pub – RAMONES NIGHT
14. 06. 2014 (Sobota) Boonker Club – KRIK FEST 2

Rôzne

Naše Mesto 2014 13.06.14 – 14.06.14/ Stanica Žilina-Záriečie, Žilina

Naše Mesto je najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva na Slovensku, ktoré každoročne prepája ľudí z firiem a verejnosti s verejnopros­pešnými organizáciami. Prihláseným tímom dobrovoľníkov na dva dni „prenecháme” Stanicu aj Novú synagógu a na oboch miestach pôjde najmä o prípravné práce k blížiacemu sa festivalu Fest Anča – upratovanie, maľovanie, inštalovanie.

Tesco beh pre život 15.06.14/ 11:00/ Námestie Andreja Hlinku, Žilina

Na Slovensku opäť pokračuje jedno z najväčších charitatívno-športových podujatí. Tesco Beh pre život štartuje aj v Žiline. Tohtoročným patrónom behu pre Žilinu je herečka Ivana Kubačková a moderátorka Dagmar Didiana Dianová. Ako po minulé roky i tentoraz sú pre najmenších bežcov pripravené hravé aktivity ako maľovanie na tvár, súťaže a mnoho ďalšieho.

Cestovateľské kino: Bicyklom do Ázie /15.06.2014 , 19:00/ Stanica Žilina – Záriečie

Autentické rozprávanie o netradičnej cyklo-púti na východ alebo „o tom, ako sme sa nedostali na bajkoch do Indie”. Dozviete sa, ako bicyklovať denne vyše štyroch mesiacov a mať z toho stále radosť, ako si vystačiť so štyrmi litrami vody na celý deň (vrátane varenia a sprchovania) a ďalšie cestovateľské vychytávky.

Výstavy

Pavlína Fichta Čierna – (tí) „Medziostrovania“ 13.06.14 – 15.06.14/ Považská galéria umenia, Žilina

Na výstave uvidíte diela Pavlíny Fichta Čiernej z posledného desaťročia, ktoré sú interpretované aj ako video tvorba s dokumentárnymi črtami. Zameriavajú sa na tzv. sociálnych outsiderov či na ľudí v zlomových alebo hraničných situáciách, a sú predovšetkým dôkazom čoraz čitateľnejšej tendencie tzv. sociálneho obratu v slovenskom vizuálnom umení, kedy umenie nadobúda funkciu verejnoprospešnej činnosti a rola umelca sa rozširuje o ďalšie spektrum zväčša nevýtvarných činností.

Aby telu pokoj dala. 13.06.14 – 13.09.14/ Sobášny palác, Bytča

Výsledkom dvojročného národopisného výskumu v obci Veľké Rovné je aktuálne sprístupnená výstava Aby telu pokoj dala… v Sobášnom paláci v Bytči. Návštevníkom priblíži tajomstvá ľudového liečiteľstva a zavedie ich do obdobia, kedy takmer na každú chorobu či bolesť poznali liek, ktorý im poskytovala okolitá príroda. Prostredníctvom scénických obrazov sa ocitnú priamo v príbytkoch babky bylinkárky či ľudového liečiteľa, kde nostalgiou dýcha nielen tradičné zariadenie, sušené bylinky, ale i dlhoročné skúsenosti a vedomosti našich predkov pretavené do liečiteľských praktík a takmer zabudnutých prostriedkov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM