Igor Petrík Samospráva

CVČ Žilina so ZŠ Vendelína Javorku nezlúčia: Poslanci budú hľadať iné riešenie

Poslanci na pondelkovom Mestskom zastupiteľstve v Žiline rokovali aj o zámere zlúčenia Centra voľného Žilina so Základnou školou Vendelína Javorku. Návrh neprešiel, päťčlenná pracovná skupina bude hľadať nové riešenie.

Ilustračný obrázok k článku CVČ Žilina so ZŠ Vendelína Javorku nezlúčia: Poslanci budú hľadať iné riešenie
Zdroj: Dnes24.sk

Centrum voľného času Žilina sa so Základnou školou Vendelína Javorku zlučovať nebude. Rozhodli o tom poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline na pondelkovom zasadnutí.

Namiesto toho vznikne na základe poslaneckého návrhu Ľuboša Plešingera päťčlenná pracovná skupina. Tá na najbližšom rokovaní Mestského zastupiteľstva predloží návrh, ako urobiť reštrukturalizáciu Centra voľného času Žilina.

„Prečo máme mať jedno riešenie, ktoré odsúhlasíme a tým riešením sa riadiť? A časom sa ukáže, že to nebolo to najlepšie riešenie. Najprv analyzujme skutkový stav. S tým, že nájdeme riešenie, ktoré je optimálne pre Centrum voľného času v Žiline. A nie, že dáme zámer a už máme aj riešenie. To riešenie by malo vzísť z päťčlennej skupiny odborníkov a ľudí, ktorí sú v tom znalí a vedia riešenie nájsť,“ vysvetlil poslanec Ľuboš Plešinger.

„Pôvodne šiel do zastupiteľstva návrh o tom, aby sme schválili zámer zlúčenia centra voľného času so základnou školou. V podstate s tým poslanci problém nemajú, aj keď je to riešenie, ktorý má naozaj pozitívny dopad. Či už ekonomický, vzdelávací, alebo akýkoľvek iný. Materiál bol len premenovaný a nebude to o tom, že teraz schválime zámer zlúčenia týchto konkrétnych dvoch subjektov, ale že sa otvára priestor na diskusiu a hľadanie riešení, ako urobiť novú reštrukturalizáciu centra voľného času, ak je potrebná, ktorým smerom sa to má uberať,“ povedal primátor Igor Choma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM