Soňa Vanovčanová Kultúra Správy

Čo s blížiacim sa víkendom? Vyberajte z nášho PREHĽADU podujatí v Žiline

Víkend je za dverami a opäť prináša skvelé podujatia, ktoré sa oplatí navštíviť. Ponuka je zaujímavá, stačí si vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Čo s blížiacim sa víkendom? Vyberajte z nášho PREHĽADU podujatí v Žiline
Zdroj: Dnes24.sk

Festival seniorov

piatok, 29.september, 13.00 – 18.00 hod., Mariánske námestie

Festival seniorov je prezentáciou zdravého seniorského života prostredníctvom hudby, spevu, tanca, ľudových krojov, ručných prác a tradičnej kuchyne starých mám. Na festivale sa zúčastňujú seniórske kluby nielen z blízkeho a širšieho okolia Žiliny, ale i zo zahraničia, vrátane folklórnych súborov, speváckych zborov, recitátorov a heligónkarov. Cieľom festivalu je dať priestor umeleckej tvorivosti a zručnosti seniorov a zapojiť ich touto cestou do aktívneho kultúrneho života, aby nestratili záujem o kultúrne a spoločenské dianie.

  • Počas programu vystúpia: súbor Máj, Žilinské mažoretky, Lúčanka z Lietavskej Lúčky, Manaratha z Rabče, Radosť z Tvrdošína, Márgit z Margecian, Dolnoorešanka, Mississippi z Turia, Žilinské babenky, Klub dôchodcov zo Zákamenného, Ruty – Šuty zo Žiliny, Krasňanka z Krásna nad Kysucou, Kamélie z Gelnice, Tri doliny z Bitarovej, Šumienky z Dovalova, Arizonky z Banskej Bystrice, Živienka Živena zo Žiliny, Krasňanci – heligonkári z Krasňan, Senioranka zo Žiliny a Súľovčanka.

Koncert: Milo kráľ Band a Barbora Švidraňová

piatok, 29. september, 19.00 hod., Mestské divadlo

Kapela založená hercom a skvelým muzikantom a skladateľom Milom Kráľom, ktorý je televíznym divákom známy hlavne z účinkovania v seriáloch Búrlivé víno (Erik Halada), Ordinácia v ružovej záhrade, Kolonáda, Doktorka Emma, Vdova, či Nevinní… Divadelným divákom rezonuje toto meno ako záruka kvalitnej hudby, keďže divadlu sa venuje veľmi aktívne nielen ako herec ale aj autor hudby, skladateľ. Spolu s bratom Radovanom “Bady” Kráľom a herečkou a speváčkou Barborou Švidraňovou naspievali už druhý album, ktorý nahrali spolu s kapelou MILO KRÁĽ BAND.
Autormi textov sú majstri slova ako Andrej Sládkovič, Ľubomír Feldek, Jožo Urban, Charles Bukowski, Edmund Rostand, Dodo Gombár, či Jakub Nvota. Prvý album nesie jednoduchý názov MILO KRÁĽ BAND, druhý vydali pod názvom TELEGRAMY. K skladbám Chýbaš, Lesbická, či Politická vznikli aj videoklipy, ktoré boli produkované pod režisérskou taktovkou Mila Kráľa.

Klávesové nástroje a spev: Miloslav “Bady” Kráľ, spev: Barbora Švidraňová, klávesové nástroje, spev, akustická gitara: Radovan Bady Kráľ , saxofón: Adam Tojčík , elektrická gitara: Michal Kulich, basgitara: Dušan Schudich, bicie: Michal Dadík.

Divadelné predstavenie: ILÚZIE

sobota, 30. september, 19.00 hod, Mestské divadlo Žilina

Nevšedná, nedivadelná a dojímavá hra o láske. Štyria mladí herci rozprávajú príbehy dvoch manželských párov, ktorí navzájom rekapitulujú svoj končiaci sa život. Spolu s hercami prechádzame príbehom ich života, v ktorom sa realita prelína s ilúziami. Má vôbec zmysel znovu interpretovať svoj život? Je láska silnejšia než smrť? Existuje niečo nemenné v tomto studenom vesmíre?

Účinkujú: J. Dobrík, E. Havasi, I. Pagáčová, M. Režný AH. Réžia: Eduard Kudláč

Filmový festival: Hory a mesto Žilina

piatok – nedeľa, 29. september. – 1. október, 19.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Doprajte si dávku adrenalínu v pohodlí kinosály. Výber toho najlepšieho z bratislavského festivalu Hory a Mesto doplnený o aktuálne novinky a sprievodný program vám na Stanicu prinášame už po piatykrát. Ťažiskom programu sú ako každý rok strhujúce športové dokumenty rozdelené do tematických blokov – Skala, Sneh, Vzduch, Horské bicykle, Voda a ďalšie. Medzi prvými premietneme záverečný diel tatranskej trilógie Erika Baláža Živá rieka s osobnou účasťou tvorcov, tešiť sa tiež môžete na interaktívnu prezentáciu Horskej záchrannej služby, či rozprávanie horského vodcu Pavla Rajtára. Hory a Mesto je festival, na ktorom sa nudiť rozhodne nebudete.

Oldies Párty s Beátou Dubasovou

sobota, 30. september, 21.00 – 03.00 hod., Event House Žilina

Zažite poriadnu septembrovú oldies party v Event House Žilina. Čaká nás noc plná večných hitov, ktoré nám toho veľa pripomínajú. Zábavu bude mať vo svojich rukách DJ Marián Krúpa. Špeciálnym hosťom večera je Beáta Dubasová, ktorá vystúpi so svojím 45-minútovým koncertom a hitmi ako Účesy, Sme také aké sme, Za dverami moje izby či Vráť mi tie hviezdy.

Event House Žilina je industriálny dizajnový priestor na eventy. Nachádza sa v priemyselnej časti Žiliny. Je dostupný MHD linkami č. 20 a 22 a prímestskými linkami (zastávky Rajecká – Mliekarne, Rajecká – Elektrovod). Pred areálom je k dispozícii parkovisko.

Vnútorné haly sú nefajčiarske. Priestor je využívaný na firemné eventy, koncerty, plesy, párty, konferencie, kongresy, podujatia veľkokapacitného charakteru, veľtrhy a výstavy, ale i svadby. Event House tvoria 3 eventové haly, vonkajšia terasa, backstage.

ENJOY THE MUSIC s perfektnou tanečnou hudbou

sobota, 30. september, 22.15 – 04.00 hod., enjoyclub

Uži si hudbu! Doslovnejšie ani nejde popísať to, čo je podstatou sobotnej párty. S posledným septembrovým dňom sa rozlúčime vo veľkom štýle. Čaká nás oslava klubového života. Na Mariánskom námestí si doprajeme ešte jeden piatok v mesiaci naviac.

Nový pohľad na hudbu ti tentokrát naservírujú dobre známe mená DJ DRAHOSH, ktorého môžeš poznať aj v úlohe hudobného producenta. Počas večera mu bude robiť support DJ MARTIN FROST – mladý Žilinčan, ktorý má vyberaný vkus na kvalitnú hudbu a aj preto sa objavuje na stage čoraz častejšie.

Koncept ENJOY THE MUSIC všetko stavuje na kvalitu. Prináša so sebou do mesta poctivú tanečnú no nekomerčnú hudbu. Posilnené vizuálne efekty, viac CO2 pary, kvalitný house a techno – jednoducho väčší zážitok z hudby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM