Michal Demjanovič Kultúra

Čo prinesie nový týždeň v Žiline a okolí? Redakčný výber z akcií

Hľadáte odreagovanie po práci či program počas dovolenky? Ak si neviete vybrať, pomôže vám náš výber šiestich z nich.

Ilustračný obrázok k článku Čo prinesie nový týždeň v Žiline a okolí? Redakčný výber z akcií
Zdroj: TASR

Farebné sny

10. – 14. 10. 2016, Foyer Úradu Žilinského samosprávneho kra­ja

Krajské kultúrne stredisko (KrKS) v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pozýva širokú verejnosť na slávnostnú vernisáž výstavy obrazov Farebné sny, ktorá sa uskutoční dňa 5. októbra 2016 o 16. h vo foyeri Úradu ŽSK. Výstava sa otvára pri príležitosti 40. výročia založenia Klubu neprofesionálnych výtvarníkov pri KrKS v Žiline pod záštitou predsedu ŽSK Juraja Blanára.

Expedícia Budatínsky hrad

10. 10. 2016, Budatínsky hrad

6. ročník projektu alternatívnej formy vyučovania pre vopred objednané skupiny žiakov ZŠ. Žiaci sa hravou formou dozvedia niečo nové z botaniky, zoológie, drotárstva a histórie.

Oravská párty

11. 10. 2016, o 20:00, K2, Žilina

Už vieš kde stráviš utorkový večer? Dúfam, že nie len tak bárzkde! V K2 na Hlinách sme pre teba pripravili akurátňe naštelovanú – Oravskú Párty! Anciáš či beťár, každý má šancu sa zabávať v rytmoch tej najlepšej hudby od našich dídžejov. Tak si priprav ancúg, prečeš si bajúz a aktofku nechaj doma!

3T v divadle

11. 10. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Majstri situačného a improvizačného divadla Tri tvorivé tvory ̶ Juraj „Šoko” Tabaček, Lukáš „Pucho” Púchovský a Stanislav „Stanley” Staško opäť na našich divadelných doskách. Nová a nepredvídateľná divadelná improvizácia, spoločné dobrodružstvo hercov a divákov, cesta do krajiny fantázie a temných zákutí ľudskej predstavivosti, kde neplatia žiadne obmedzenia, premiéra a derniéra zároveň.

Web up #2

11. 10. 2016, o 18:00, Smer Music Bar, Žilina

Web UP je stretnutie nadšencov pre vývoj webu a súvisiacich tém v Žiline. Druhé stretnutie sa uskutoční v Utorok 11.10.2016 v Smer Music Bare. Pripravili sme pre vás skvelé témy. Príďte si ich vypočuť, dať si pivko a pokecať o web technológiách s rečníkmi a medzi sebou.

Zdroj: TASR

Tracyho tiger

11. 10. 2016, o 16:00, Bábkové divadlo, Žilina

Kto alebo čo je Tracyho tiger? Inscenácia pre mládež, ktorá vznikla adaptáciou slávnej, kultovej knihy od Williama Saroyana, prináša priam čarovný a neskutočný divadelný zážitok! Pohľadajte s nami tigra – v každom z vás.

Daniel Buranovský – klavírny recitál

12. 10. 2016, o 19:00, Stanica Žilina Záriečie

Recitál vynikajúceho klaviristu Daniela Buranovského ponúka program, ktorý nezabúda na reprezentatívnu slovenskú tvorbu (Suchoň, Domanský). Zároveň program, ktorý zaujímavo vyvažuje diela absolútnych hudobných štruktúr dielami štruktúr odvodzovaných napr. od tanca (Ščedrin) či od slova (Liszt, Orf).

Koncert na hrade

13. 10. 2016, o 17:00, Budatínsky hrad

Vo štvrtok 13. októbra 2016 vás pozývame do areálu Budatínskeho hradu na koncert folkrockovej kapely 3Drive. Lídrom kapely a autorom textov aj hudby je Igor Cvacho, ktorý čerpá námety piesní z bohatých zážitkov umeleckého života. Jeho piesne sú príbehmi všedných dní, prežitých lások, ďalekých ciest. 3Drive sa ďalej opiera o skúsených muzikantov. Sólový gitarista Ján Sičko Sikora je dnes už gitarový klasik a učiteľ, pôsobil v mnohých hudobných skupinách.

Amputované duše

13. 10. 2016, o 18:00, Mestské divadlo, Žilina

Inscenácia Amputované duše podľa poviedky známeho filmového scenáristu Petra Balka je strhujúcou a najmä vizuálnou výpoveďou o človeku vo svete, kde jediným vykúpením sa stáva smrť. Poetický príbeh hovorí o silnom pute vnuka k starým rodičom a o ich spoločnej a bezhraničnej láske. Tie krásne emócie však v skutočnom živote tak ako aj v inscenácii prevalcuje vnútorný človečí hnev.

Excelent urban party W. / Walter Schnitzelsson / Dj Ned

14. 10. 2016, o 21:00, Smer Music Bar, Žilina

Pivo Excelent v spolupráci so Smer Music Barom ti prinášajú ďalšiu zo série Urban Parties, ktoré sa konajú na tých správnych miestach na Slovensku. Príď sa zabaviť a vychutnať si skvelý koncert Walter Schnitzelsson. O zábavu sa postará aj Dj Ned, ktorý bude hrať pre vás do rána.

Čítajte tiež:

V Žiline pribudne fitpark: Má slúžiť prevažne staršej generácii

FOTO: Obrovský úspech žilinskej architektúry: Vyhrali sme jednu z kategórii!

Foto: ilustračné

Žilina v OBRAZOCH
15
Galéria
Zdroj: Matej Janík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM