Michal Demjanovič Kultúra

Čo ponúkne prvý mesiac roka 2017? TOP 10 podujatí pre Žilinčanov na jednom mieste

Chcete si poriadne užiť voľné dni a ešte neviete ako? V Žiline a okolí budete mať z čoho vyberať. Stačí pozrieť do prehľadu z našej redakcie!

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúkne prvý mesiac roka 2017? TOP 10 podujatí pre Žilinčanov na jednom mieste
46
Galéria

Trojkráľový koncert Cigánskych diablov

5. 1. 2017, o 19:00, Štátny komorný orchester, Dolný Val 47, Žilina

Kapela Cigánski diabli v zložení: Ernest Šarközi, cimbal, Silvia Šarköziová, violončelo, Štefan Banyák, 1. husle, Emil Hasala, 2. husle, Jozef Farkaš, viola, Róbert Fehér, kontrabas a Zoltán Grunza, klarinet a tarogáto. Výnimočný koncert svetoznámej kapely CIGÁNSKI DIABLI.

Sexuálna perverzita v Chicagu

7. 1. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Kontroverzná, provokatívna a štipľavo-vtipná čierna komédia o tom, ako sa navzájom duševne a telesne mrzačíme. Šteklivá inscenácia hry Sexuálna perverzita v Chicagu v réžii Jána Štrbáka rozpráva o kvartete hrdinov, ktorí sa zábavou, sebavedomým jazykom a snahou vybočiť z normy bráni pred zlyhaním v láske. Rafinovane a najradšej bez záväzkov sa snažia ovládať svoju žiadostivosť a túžby. Akékoľvek hlbšie vzťahy sú už vopred odsúdené na zánik. Ich sexuálne úlety a energia výrečnosti len maskujú osamelosť a neschopnosť naozajstných citov.

Perinbaba

13. 1. 2017, o 8:45, Bábkové divadlo, Žilina

Meno zázračnej babky, ktorá sa stará o sneh, na Slovensku doslova zľudovelo a používa sa pri každej poriadnej snehovej nádielke. Za jej popularitu môže najmä rovnomenný film Juraja Jakubiska, bez ktorého by sme si Vianoce nevedeli už ani predstaviť. Žilinská inscenácia podobne ako známa filmová verzia čerpá inšpiráciu zo slovenského folklóru a ľudových tradícií. Zaujímavými divadelnými prostriedkami rozpráva príbeh o láske komedianta Jakuba a mladej richtárovej dcéry Alžbetky.

Ilúzie

11. 1. 2017, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Komorná hra rozpráva príbeh dvoch starých manželských párov, ktoré dospeli do bodu, kedy bilancujú svoje vzťahy. Aký má ale zmysel znovu interpretovať svoj život? Neustále hľadanie odpovedí a potreba dorozprávať svoj životný príbeh je vo výsledku len prejavom nedostatku viery. A kde nie je viera, objaví sa lož. Prichádzajú ďalšie a ďalšie interpretácie lásky, no každý výklad, ktorým sa postavy snažia postihnúť zmysel a podstatu žitia založeného na láske, teda na bytostnom súžití s druhým človekom, sa stáva iba ilúziou.

Vidiek v Žiline

13. 1. 2017, o 19:00, Dom Odborov, Žilina

Koncert úspešnej a legendárnej pop-rockovej skupiny Vidiek, na ktorom zaznejú skladby z ich ostatného albumu Vidiek s oblohou ale aj staršie vypaľovačky, veď skupina Vidiek pôsobí na našej hudobnej scéne už od roku 1987. V roku 1988 z rádií zaznel ich prvý veľký hit Vidiečan. A nasledovali ďalšie: Nechajte si ju, Tisíc divov, Rudy a Hilda, Anglická, Keď je 7 ráno, Nie je to ľahké, Vianoce 97, Námornícka, Ó maňo, Anjel, Či oči či sombréros alebo Nové časy.

Balady tour 2016

14. 1. 2017, Klub Kolečko, Žilina

Originálna pocta ľudovým piesňam z rôznych kútov Slovenska. Taká je ústredná myšlienka nahrávky Balady hudobnej dvojice Róbert Pospiš & Martin Sillay. Album, ktorý stihol zaujať poslucháčov aj odbornú kritiku predstavia hudobníci aj na živých vystúpeniach. Spoločne s uznávaným violončelistom Romanom Harvanom a živelným bubeníkom Jurajom Šušaníkom vyrazia v najbližších mesiacoch na Balady Tour.

Talkshow: Vitajte doma s Róbertom Jakabom, Mariánom Miezgom a Vladimírom Kobielskym

19. 1. 2017, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Troch hostí pravidelnej divadelnej talkshow Soni Műllerovej spája spoločný úspech už na začiatku ich hereckých kariér. Hru Gábora Görgeya Na koho to slovo padne si mladí herci vybrali počas vysokoškolských štúdií na VŠMU v Bratislave ako svoje absolventské predstavenie a získali za ňu ocenenia na mnohých festivaloch, napr. ZLOMVAZ Praha v roku 1998 či prestížnu Cenu Objav sezóny 1997/98 – Dosky´98. Hra je dodnes s veľkým úspechom uvádzaná v divadle Atorka Korzo 90, v ktorom majú angažmá Róbert Jakab aj Marián Miezga.

Temné Kecy

19. 1. 2017, o 19:30, Smer music bar, Žilina

Najdrsnejší a Najpredávanejší stand up comedy Temné Kecy je tu aj v novom roku a v silnejšom nasadení ako kedykoľvek predtým! Priprav sa na monštrózne príbehy a zážitky tých najdrsnejších komikov na Slovensku, ktorí si nedávajú servítku pred ústa a pomenujú veci tak ako sú a za Vás!

Elvis Presley symphony

26. 1. 2017, o 19:00, Štátny komorný orchester, Dolný Val 47, Žilina

Petr Chromčák, dirigent, ČR, Igor Fábera, hoboj, Petr Vondráček, spev, ČR a skupina Lokomotíva, ČR. V programe vystúpia: Peter Breiner: Elvis Goes Baroque pre hoboj, čembalo a sláčiky a Elvis Presley Symphony : piesne Elvisa Presleyho s orchestrom v úprave Víta Fialu.

3T – 12 rokov

27. 1. 2017, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Majstri situačného a improvizačného divadla Tri tvorivé tvory ̶ Juraj „Šoko" Tabaček, Lukáš „Pucho" Púchovský a Stanislav „Stanley" Staško opäť na našich divadelných doskách. Nová a nepredvídateľná divadelná improvizácia, spoločné dobrodružstvo hercov a divákov, cesta do krajiny fantázie a temných zákutí ľudskej predstavivosti, kde neplatia žiadne obmedzenia, premiéra a derniéra zároveň. Neopakovateľný zážitok z tvorivého procesu a vzniku predstavenia priamo pred očami divákov.

Foto: ilustračné

Nádherné ZÁBERY zo silvestrovského výstupu
46
Galéria
Foto: Ján Spišiak / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM