Zuzana Gadušová Kultúra

Čo nás čaká v novom lanoparku? Na svoje si prídu i tí, čo chcú siahnuť na dno síl!

Zistili sme pre vás podrobné informácie, čo nás čaká v novom preleze v lesoparku. Tešiť sa môžete na tri okruhy preliezania, nové prekážky a novinky budú časom pribúdať. Pozrite si zaujímavé nápady, na ktoré sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Čo nás čaká v novom lanoparku? Na svoje si prídu i tí, čo chcú siahnuť na dno síl!
Zdroj: Dnes24.sk

Žilinský lanopark je najpestrejší lanový park na Slovensku a ako sme vám písali už v našom článku, znovu ho tento víkend otvoria. Pozrite si officiálnu pozvánku od Vladimíra Randu z občianského združenia Prelez v našej videogalérií. Ak sa chystáte na návštevu, tak vedzte, že lanový park je určený pre deti od 6 rokov a dospelých.

Lanopark je o polovicu väčší ako bol

Pri oficálnom otvorení lanoparku si môžete všimnúť, že je svojou rozlohou a pestrosťou neporovnateľne lepší, ako kedykoľvek predtým. „Áno, je o polovicu väčší, má tri okruhy a na jar nás čakajú ďalšie novinky. V konečnej podobe bude mať celá lanová dráha približne 300 metrov, čo je dvojnásobok pôvodnej veľkosti. Bohužiaľ nám počas leta počasie neprialo a aj preto sa otvorenie niekoľkokrát posúvalo. Dbali sme však na to, aby nový lanový park bol naozaj pripravený aj so zázemím, ktoré k nemu patrí,“ povedal Vladimír Randa z občianskeho združenia Preles, vedúci celého projektu. Pozrite si zábery z už pripraveného lanoparku na otvorenie v našej galérií.

Nové miesto, nové prekážky

Noviniek je v novom lanoparku skutočne veľa.„Vážime si svojich návštevníkov, ktorí k nám opakovane chodili a chceli sme pre nich urobiť niečo naviac. Nielen preniesť už existujúce na nové miesto. To by nebavilo ani ich, ani nás. Preto sme sa vydali zložitejšou cestou vymýšľania, experimentovania a výroby vlastných nápadov. Výsledkom je napríklad 10-metrové „drevené“ lano – so 60 drevenými kockami, kde sa každá točí iným smerom alebo zostava drevených chodulí, ktoré sa s človekom rozbehnú každá svojou cestou,“ vysvetlil Randa.

Každý z okruhov má svoje čaro

V novom lanovom parku sú tri okruhy. „Prvý je zameraný na rovnováhu a zoznámenie sa s výškami. Stredný okruh je náročnejší s niekoľkými prekážkami, nad ktorými je dôležité najprv porozmýšľať, až potom sa do nich pustiť. Sú hravé a technicky zaujímavé, silovo stredne náročné. A posledný, horný okruh, je novinkou. Jedná sa o zmes fyzicky veľmi náročných prekážok kombinovaných s prekážkami, na ktorých prekonanie treba veľa odvahy. Určite ho ocenia tí, ktorí si chcú siahnuť na dno svojich síl a hľadajú ešte väčšie výzvy," dodal Randa.

Foto: Vladimír Randa

Oficiálna pozvánka na otvorenie lanoparku od Vladimíra Randu
1
Galéria
Lanopark je už pripravený na otvorenie
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM