Zuzana Gadušová Od Vás

Čitateľka upozornila na zanedbaný výbeh pre psov: Radnicu naštartovala do akcie a smeruje jej ďakovný odkaz

Upozornili sme kompetentných v meste Žilina na zanedbaný výbeh pre havkáčov na Solinkách. A zisťovali sme, či pribudne aj nejaký nový ohradený výbeh.

Ilustračný obrázok k článku Čitateľka upozornila na zanedbaný výbeh pre psov: Radnicu naštartovala do akcie a smeruje jej ďakovný odkaz
Zdroj: TASR

Pred pár dňami sme vám priniesli článok o zarastenom výbehu pre psíkov na sídlisku Solinky. Našej čitateľke Nataši posielame ďakovný odkaz od mesta. „Ďakujeme za podnet, pretože uvedený výbeh pre psov má kosiť CANIS centrum K7 spolu so Strednou poľnohospodárskou školou v Žiline. Upozorníme ich, aby si plnili svoje povinnosti,“ odkazuje hovorca mesta Žilina P. Čorba.

Počet domácností s prihláseným psom, prípadne viacerými psami je v meste Žilina s počtom 4250. Počet evidovaných psov je 4614. Počet psíkov v domácnosti narastá, ale výbehov nie. Kam majú Žilinčania chodiť venčiť a vybehať svojich psíkov?

V súčasnosti sú v meste Žilina vybudované dva výbehy pre psov, na sídlisku Hájik a na sídlisku Solinky. Ale Žilinčanom sa nedá každý deň dochádzať do týchto častí Žiliny. Preto sme sa opýtali kompetentných, či pribudnú ďalšie výbehy pre psíkov.

„Mesto Žilina má zámer vybudovať ďalšie výbehy pre psov, plánované je v oblasti sídliska Vlčince, zatiaľ je to však v štádiu hľadania vhodnej lokality a realizácia závisí aj od vývoja finančných možností,“ poodhalil plán hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM