Jozef Legéň Samospráva

Čínska delegácia rokovala so zástupcami nášho mesta: Prídu k nám investori z Ázie?

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) chce predstaviť čínskym podnikateľom investičný potenciál v jednotlivých regiónoch a vytvoriť priestor pre reálnu spoluprácu. Po stretnutí s viceprezidentom čínskej investičnej agentúry Dong Taom na pôde Úradu ŽSK v Žiline to uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Ilustračný obrázok k článku Čínska delegácia rokovala so zástupcami nášho mesta: Prídu k nám investori z Ázie?
Zdroj: TASR

„Našou snahou je podporovať zahraničné investície, najmä v strednej Európe. Slovensko a Žilinský kraj majú z tohto pohľadu veľký potenciál a verím, že naša spolupráca bude úspešná,“ povedal Dong Tao, viceprezident čínskej investičnej agentúry Shanghai Investment Promotion Center.

Na rokovaní sa okrem predstaviteľov ŽSK zúčastnili aj zástupcovia klastra Z@IKT a CEIT a predstavili potenciál Žilinského kraja so zameraním na investície, rozvoj cestovného ruchu a infraštruktúry. „Od spolupráce si sľubujeme zvýšený záujem o náš kraj. Nielen od čínskych turistov, no najmä od podnikateľov, ktorým predstavíme investičný potenciál v jednotlivých regiónoch a vytvoríme priestor pre reálnu spoluprácu,“ skonštatoval Blanár.

Čínska delegácia absolvovala aj pešiu prehliadku mesta Žilina, stretla sa s vedením kúpeľov v Rajeckých Tepliciach a na záver pobytu v Žilinskom kraji navštívila Letiskovú spoločnosť Žilina, a.s. „Viceprezident čínskej štátnej investičnej agentúry po prehliadke letiska a jeho rozvojového potenciálu prejavil záujem o ďalšiu komunikáciu v súvislosti s jeho budúcim rozvojom. Letisko Žilina má podľa neho vynikajúcu strategickú polohu, najmä pre obchodnú leteckú dopravu, ale aj pre rozvoj cestovného ruchu,“ dodal podpredseda ŽSK Jozef Štrba, ktorý čínsku delegáciu sprevádzal.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM