Igor Petrík Správy

Chodníky na sídliskách čaká rekonštrukcia: Poslanci na to odklepli 300-tisíc eur

Chodníky na žilinských sídliskách sa dočkajú rekonštrukcie. Niekoľko stotisíc eur na to schválili poslanci mestského zastupiteľstva, na pondelkovom zasadnutí.

Ilustračný obrázok k článku Chodníky na sídliskách čaká rekonštrukcia: Poslanci na to odklepli 300-tisíc eur
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Žilina hospodárilo v roku 2014 s prebytkom 2,169 milióna eur, pričom konečný upravený rozpočet po 5. zmene v roku 2014 bol vyrovnaný v príjmovej aj výdavkovej časti 73,789 milióna eur. Poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline na dnešnom zasadnutí schválili použitie 300-tisíc eur z prebytku na rekonštrukciu chodníkov.

Rekonštrukciu chodníkov z prebytku navrhol predseda poslaneckého klubu Sieť a NOVA Martin Kapitulík. „Dvadsať rokov sa v Žiline s chodníkmi urobilo veľmi málo. Preto sme dali návrh na zmenu rozpočtu, aby už v tomto roku sa urobila aspoň nutná časť generálnej opravy chodníkov. Som veľmi rád, že konečne sa takto, najmä na sídliskách, kde je tento problém asi najvážnejší, niečo urobí. A zvýši sa bezpečnosť, aj kvalita života v našom meste,“ povedal Kapitulík.

Primátor Žiliny Igor Choma pripomenul, že podľa pôvodného návrhu sa mal prebytok umiestniť do rezervného fondu. „Návrhu na rekonštrukciu chodníkov sa nebránime. Aj tak urobíme, hneď ako budú splnené všetky podmienky v súlade s platnou legislatívou. To znamená, dokončená projektová dokumentácia, výkazy výmer, verejné obstarávanie na zhotoviteľa. Predpokladám, že už budeme v časovom období okolo októbra, novembra. A môže nastať problém s realizáciou pri mínusových teplotách. Ale, aj tieto prostriedky prejdú do budúceho roku,“ dodal Choma.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM