Michal Demjanovič Kultúra

Cez predĺžený víkend sa nudiť rozhodne nebudeme: Čo sa chystá v Žiline a okolí?

Chystáte si program na nadchádzajúce voľné dni? Ponúknite sa z tipov našej redakcie, medzi ktorými nájdete pestrú ponuku akcií.

Ilustračný obrázok k článku Cez predĺžený víkend sa nudiť rozhodne nebudeme: Čo sa chystá v Žiline a okolí?
Zdroj: TASR

Terchovský budzogáň 2016

26–27.08. 2016, od 14:00, Amfiteáter Nad Bôrami, Terchová

13. ročník hudobného festivalu Terchovský budzogaň. Tešiť sa môžte na program, počas ktorého svoje koncerty odohrajú kapely zo Slovenska, Poľska, Česka ale aj USA. Okrem iného na festivale vystúpia Horkýže Slíže, Iné Kafe, DOG EAT DOG /USA/ a mnoho ďalších.

Matteo Tambussi & Marek Kuchta: Daily Songs

26. 8. 2016, o 20:00, Stanica Žilina – Záriečie

Výsledkom Matteovho a Markovho umeleckého projektu, ktorý hostíme ako umeleckú rezidenciu, bude desať pesničiek založených na zdanlivo banálnych informáciach z Facebooku alebo internetu. Pretože všetky činy – aj tie banálne – sú dôsledkami nášho predchádzajúceho života, existuje vlastne kauzalita ku každej banalite. A samozrejme – každá banalita môže viesť k niečomu zmysluplnému. Výsledky ich spolupráce zaznejú na open air koncerte.

Nočná prehliadka hradu Strečno

26.08.2016, o 20:00, Hrad Strečno

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja aj tento rok počas prázdninových mesiacov na hrade Strečno pripravilo obľúbené nočné prehliadky. Počas štyroch nocí môžu návštevníci vidieť divadelné vystúpenia a ohňovú šou.V programe bude účinkovať Skupina historického šermu Wagus s príbehom Čarovný meč o zakliatej princeznej a udatnom kováčovi.

Dracula – nočná prehliadka na Oravskom hrade

26.08.2016, Oravský Podzámok

Všetci hradní duchovia čakajú spolu so svojim šéfom Draculom na ich najväčšiu slávnosť. Môžete sa tešiť na naplnený program, pri ktorom sa Vám zatají dych. Upír Nosferatu, ktorý bol inšpiráciou pre prvý nemý horor na svete, natočený v roku 1922 práve na Oravskom hrade, si príde urobiť na svoj hrad poriadok.

Expedícia Budatínsky hrad

27.08. 2016, Budatínsky hrad

6. ročník projektu alternatívnej formy vyučovania pre vopred objednané skupiny žiakov ZŠ. Žiaci sa hravou formou dozvedia niečo nové z botaniky, zoológie, drotárstva a histórie.

Bartolomejský hodový jarmok

27–28.08. 2016, Čadca

Najvýznamnejšie podujatie v Čadci – tradičné Bartolomejské hodové dni, ktorých hlavnými organizátormi sú Mesto Čadca a Kultúrne a informačné centrum mesta Čadca, sa budú konať pod záštitou primátora Milana Guru v termíne 27. a 28. augusta 2016. Už po 12. raz sa v ich rámci uskutoční aj festival Drôtománia.

Desáto Párniskô Švabkobraňá

27.08.2016, o 9:00, Párnica

Jubilejný desiaty ročník Párnického švábkobrania, pre dolnooravskú obec už tradičného podujatia, sa uskutoční 27. a 28. augusta. Bude zasvätený nielen tomuto druhému oravskému chlebu, ale i 30. výročiu založenia folklórnej skupiny v obci.

Futbalový zápas: MŠK Žilina – AS Trenčín

28.08. 2016, o 19:00, Štadión MŠK Žilina

7. kolo Fortuna ligy. Domáci tím MŠK Žilina bude hostiť tím AS Trenčín. Výkop je naplánovaný na 19:00.

Staroslovanská divinka

28.08. 2016, o 15:00, obec Divinka

Považské múzeum v Žiline, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, v spolupráci s SAV Nitra a obcou Divinka organizuje v sobotu 28. augusta 2016 už 4. ročník podujatia Staroslovanská Divinka. Konať sa bude v areály Kaštieľa v Divinke a jeho súčasťou bude výstup na Veľký vrch o 12. hodine, spojený s prednáškou archeologičky Považského múzea Andrei Slanej. Ten kto vystúpi na Veľký vrch dostane guláš zdarma.

Zázrivský diferák 2016

28.08. 2016, o 11:00, Strelnica Paseky, Zázrivá

Pozývame vás do Zázrivej XIII ročník súťaže doma vyrobených traktorov, kde si zmerajú sily v rôznych disciplínach súťažiaci z celej Oravy.

Čítajte tiež:

Rozmanitý výber zmrzlín v Žiline: Ktoré sladké kopčeky idú najviac?

ANKETA: Čo sa najviac páči návštevníkom žilinského kúpaliska?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM