Jozef Legéň Rôzne

Centrum Žiliny zaplnia tyrkysové tričká: Sobota bude patriť bežcom pre život

Už túto sobotu o 15.00 zaplnia centrum Žiliny na Námestí Andreja Hlinku opäť bežci v tyrkysových tričkách. V meste pod Dubňom totiž odštartuje už šiesty ročník najväčšieho charitatívneho športového podujatia na Slovensku Behu pre život.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Žiliny zaplnia tyrkysové tričká: Sobota bude patriť bežcom pre život
Zdroj: Dnes24.sk

Patrónom behu je Vladimír Labant

Na čele so skalným patrónom behu pre mesto Žilina trénerom a bývalým futbalovým reprezentantom SR Vladimírom Labantom budú mocť Žilinčania podporiť svoje zdravie a prispieť na dobrú vec. Vyzbierané dary a štartovné venuje Nadácia Tesco na kúpu unikátneho laboratórneho prístroja NanoSight na výskum nádorových buniek. Trasa je opäť zvolená tak, aby ju zvládol naozaj každý. Účastníci behu ju môžu prejsť so svojimi ratolesťami či štvornohými miláčikmi. Na všetkých čaká autogramiáda s patrónom a bohatý sprievodný program.

„Som rád, že sa v slovenských rodinách stáva tradíciou pravidelne sa zúčastňovať na Behu pre život pre podporu výskumu liečby rakoviny. Je dôležité spojiť sily v čo najväčšom počte a aspoň čiastočne tak pomôcť v boji proti tejto zákernej chorobe,“ pozýva na sobotný Beh pre život v Nitre patrón projektu Vladimír Labant.

Cieľ Behu pre život

Cieľom tohtoročného Behu pre život je vyzbierať pre Nadáciu Výskum rakoviny 85 000 eur na nákup špičkového laboratórneho prístroja NanoSight. „Prístroj NanoSight bude jediný svojho druhu na Slovensku. Zariadenie pomôže pri výskume a liečbe rakoviny pacientom z celého Slovenska. Svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť dorozumievanie zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach,“ uviedla Margita Klobušická, prezidentka Nadácie Výskum rakoviny.

Trasa

Príjemná trasa behu v Žiline vedie centrom mesta. Štart aj cieľ 3,3 – kilometrového okruhu je na Námestí Andreja Hlinku. Účastníci sa môžu zaregistrovať aj deň pred behom pred OD Tesco na Námestí Andreja Hlinku – v piatok 7. júna 2013 od 12.00 do 18.00 hod. alebo v deň behu 8.júna od 11.30 hod. do 14.00 hod. Všetci účastníci dostanú na štarte tyrkysové tričko s logom podujatia a štartovné číslo. Každý je v cieli odmenený za svoj výkon a príspevok na dobrú vec symbolickou medailou a malým občerstvením v podobe ovocia, nápoja a tašky s darčekmi od partnerov projektu.

Termíny Behu pre život v roku 2013 (vždy v sobotu)

• Bratislava – 4. máj o 11.00 hod. – Partizánska lúka • Banská Bystrica – 11. máj o 11.00 hod. – Námestie SNP • Prešov – 18. máj o 15.00 hod. – Hlavná ulica • Nitra – 25. máj o 11.00 hod. – Svätoplukovo námestie • Žilina – 8. jún o 15.00 hod. – Námestie A. Hlinku • Trenčín – 15. jún o 15.00 hod. – Mierové námestie

Ako môžete prispieť na Beh pre život tento rok

Prihlásiť sa on-line alebo zaplatiť štartovné

  • dospelí 6 €
  • deti od 6 do 18 rokov a dôchodcovia nad 62 r. 3 €
  • rodina (2 dospelí, 2–3 deti) 12 €
  • skupiny/školy 2 € za osobu a deti do 6 r. zdarma

Ľubovoľnou sumou na účet VÚB 2434842458/0200

Kúpou darčekového predmetu – potítko, náramok alebo šilt v deň behu a počas verejných zbierok v obchodoch Tesco

Zorganizovať zbierku na pracovisku, v škole alebo v záujmovom krúžku

Kúpiť si niektorú z osobných vecí patrónov na www.aukcie.sk

Poslať DMS v tvare DMS BEZME na číslo 877 v hodnote 2 € SMS u všetkých troch mobilných operátorov

Nadácia dostane 96 % ceny z každej darcovskej SMS správy, t. j. 1,92 € prostredníctvom Fóra donorov na účet verejnej zbierky „Beh pre život“ 2434842458/0200, cieľom ktorej je zakúpenie dôležitého prístroja NanoSight. Informácie o využití finančných prostriedkov nájdete nawww.nvr.sk. Viac informácií: www.darcovskasms.sk

Stav zbierky, trasy behov a fotografie môžu záujemcovia sledovať na webstránke www.behprezivot.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM