Zuzana Gadušová Samospráva

Časť žilinského sídliska museli rozkopať: Havária na rozvode ústredného kúrenia!

Na žilinskom sídlisku Vlčince sa začali výkopové práce, ktoré trvajú už druhý týždeň. Známe sídlisko má rozkopanú jednu celú ulicu.

Ilustračný obrázok k článku Časť žilinského sídliska museli rozkopať: Havária na rozvode ústredného kúrenia!
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

Pracovníci súkromnej akciovej spoločnosti riešia na Karpatskej ulici na sídlisku Vlčince havarijný stav ústredného kúrenia. „Nakoľko sa tam vyskytla havária na rozvode ústredného kúrenia, museli sme pristúpiť k osadeniu čiastočne nového rozvodu s tým, že tieto práce budú ukončené do 15.10 2014,“ uviedol jeden zo zodpovedných vedúcich pán Slanička. Potrubie bolo seknuté na štyroch metroch. Zatiaľ sa pracuje bez obmedzenia prevádzky a odstávky vody.

Momentálne sa robí prekládka potrubia, aby mohli pracovníci zabezpečiť dodávku teplej vody pre občanov, pretože z potrubia je neustály únik. „Toto potrubie je deravé, robíme čo je treba,“ uviedol zodpovedný vedúci. Podľa našich informácií je to len začiatok prác. Keď sa dokončí táto prekládka má sa ďalej pokračovať na opačný smer ulice.

Jeden zo zodpovedných sa nám vyjadril, že práca sa len začína. Tieto aktuálne práce sú len riešenie havarijného stavu. Od budúceho roku sa vraj začne prestavba v širšom rozsahu popod dva paneláky. Potrubie je staré – má okolo 40 rokov – a je nevyhnutné ho vymeniť.

„Budúci rok idem na túto časť Vlčiniec vymieňať všetky rozvody, ktoré vedú popod cestnú komunikáciu, parkoviská a chodníky. Táto porucha dokazuje, že je čas vymeniť ich všetky," uviedol Slanička.

Žilinské sídlisko svedkom výkopových prác
5
Galéria
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk
Na žilinskom sídlisku prebiehajú výkopové práce
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM