Jozef Legéň Rôzne

Carapino, cola či energy... Žilinčania si pochutnávajú na neobvyklých zmrzlinách

Počas horúcich dní stretnete v centre mesta množstvo ľudí s kornútkami v rukách. Žilinčania si pochutnávajú na klasických zmrzlinách, ale aj netradičnejších príchutiach. Nás zaujímalo, ktoré príchute frčia v meste najviac.

Ilustračný obrázok k článku Carapino, cola či energy... Žilinčania si pochutnávajú na neobvyklých zmrzlinách
Zdroj: TASR

Zmrzlina je jeden zo spôsobov, ako sa počas horúcich letných dní príjemne osviežiť. Mnohí si leto bez chutných chladivých kopčekov ani nevedia predstaviť. V Žiline sa cena kopčeka zmrzliny pohybuje medzi 40 a 50 centami.

Ľudia kupujú aj colu, energy či carapino

V centre mesta je hneď niekoľko zmrzlinární, boli sme teda zvedaví, aké zmrzliny u nich vedú. „U nás najviac ide čokoládová. Z tých netradičnejších je obľúbenou carapino,“ povedala nám zmrzlinárka. Ako prezradila, carapino je smotanová zmrzlina, v ktorej je karamel, oriešky, čokoláda a kokos. Počas našej prítomnosti si dvaja mladíci kúpili zmrzlinu cola. „Cola je náš obľúbený drink, tak sme chceli vyskúšať ako chutí colová zmrzlina. Síce to nie je ako originál cola ale je fakt dobrá,“ povedal 17-ročný študent Milan.

V centre Žiliny sme našli aj príchuť, ktorá nás hneď zaujala, volá sa energy. „Je to niečo ako energetický nápoj. Je svieža a dodáva energiu, teda aspoň mne,“ povedala nám sympatická brigádnička s úsmevom na tvári.

Niektorí neradi experimentujú

V ďalšej zmrzlinárni sme narazili viac menej na klasiku. Však, koľko ľudí, toľko chutí. „ Nejaké špeciálne chute nevedieme. Ľudia sú zvyknutí na klasiku. Najviac sa u nás predávajú ovocné príchute. Z tých netradičnejších teraz celkom ide cookies a biela čokoláda,“ prezradila nám paní zmrzlinárka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM