Samospráva

Bývalé vedenie mesta na čele so Slotom predalo aj časť Bulváru: Žilina chystá vyvlastnenie!

Žilina pod vedením niekdajšieho primátora Jána Slotu predala spolu so Štúrovým námestím aj časť Bulváru. Keďže pozemok zaberá aj chodník a zastávku MHD, súčasné vedenie mesta chystá vyvlastnenie.

Ilustračný obrázok k článku Bývalé vedenie mesta na čele so Slotom predalo aj časť Bulváru: Žilina chystá vyvlastnenie!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Nemáme inú možnosť, ako ísť do vyvlastnenia tej časti pozemku, ktorú tvoria komunikácie. Pripravujeme sa na to a celkom otvorene to hovorím, že takýto inštitút chceme využiť a budeme chcieť dostať minimálne túto časť pozemku späť do vlastníctva mesta, samozrejme za podmienok, ktoré sú riadne určené zákonom a ústavou,“ povedal žilinský primátor Igor Choma s tým, že k takémuto kroku pristupuje mesto až po tom, čo sa snažilo túto časť pozemku odkúpiť, no cena bola neprijateľná.

Štúrovo námestie a časť Bernolákovho námestia, nazývaného tiež Bulvár, predalo mesto ešte za Jána Slotu v roku 2003. Na Štúrovom námestí postavila spoločnosť HB Reavis obchodné centrum Aupark, na Bulvári mala vybudovať cestný nadjazd. Z výstavby nadjazdu napokon zišlo a pozemok na začiatku Bernolákovho námestia HB Reavis v roku 2012 predala bratislavskej spoločnosti cda consulting group.

Nový majiteľ sa na Bulvári chystal postaviť výstavno-predajný pavilón, mesto aj obyvatelia sú však proti. Podľa primátora Chomu s vlastníkom pozemku mesto už ani nerokuje, lebo nemá o čom. „V zmysle územného plánu nie je možné stavať na tomto pozemku a nie je to ani vôľa občanov, ktorí už spísali aj petíciu. Čiže mesto vôbec nemá záujem schvaľovať alebo robiť čokoľvek preto, aby sa tam niečo stavalo. Na druhej strane je tam majiteľ, ktorý má pocit, že pri kúpe pozemku bol niekým zavedený, že mu predali pozemok s tým, že tam môže niečo postaviť. Dnes je to naozaj mimo reality,“ povedal primátor Žiliny.

foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM