Soňa Vanovčanová Kultúra

Budatínsky hrad poznáme všetci: Trúfate si ale na rýchly kvíz?

Historické míľniky, no i súčasnosť hradného areálu či blízkeho okolia. Žilinčania, otestujte sa v rýchlom kvíze a zistite ako ste na tom.

Ilustračný obrázok k článku Budatínsky hrad poznáme všetci: Trúfate si ale na rýchly kvíz?
Zdroj: TASR

Na návštevu Budatínskeho hradu a za oddychom do priľahlého parku chodieva množstvo návštevníkov nielen zo Žiliny. Je obľúbeným miestom pre šport i oddych, ročne sa v ňom uskutoční množstvo kultúrnych podujatí a koncertov.
Hrad bol od roku 2007 pre verejnosť uzavretý a postupne po rekonštrukciách sprístupňovaný. Zámocký park bol zrevitalizovaný a otvorený verejnosti v roku 2010, od roku 2014 môžete navštíviť expozíciu v hradnej veži a v roku 2016 boli rozsiahlej rekonštrukcii sprístupnené aj vnútorné priestory hradu.

Čaká na vás 10 otázok týkajúcich sa dejín i súčasnosti Budatínskeho hradu i parku. Ku každej z nich máte tri možnosti a správna je vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom. Tak poďte do toho…

Hrajte tu: Budatínsky hrad: Čo o ňom viete?

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM