Rôzne

Boj so snehom v meste? Pripravených je 15 mechanizmov a nepretržitá spravodajská služba

Zima už udrela aj v našom meste a pre cestárov začína náročné obdobie. Pozrite sa, čo všetko je v Žiline pripravené na odhŕňanie snehu z miestnych komunikácií a chodníkov a kam sa môžete obrátiť v prípade problémov s prejazdnosťou komunikácií.

Ilustračný obrázok k článku Boj so snehom v meste? Pripravených je 15 mechanizmov a nepretržitá spravodajská služba
Zdroj: TASR

Na tohtoročnú zimnú údržbu miestnych komunikácií na území mesta Žilina je pripravených 15 mechanizmov, ktoré sa budú snažiť zabezpečiť zimnú údržbu ciest v celkovej dĺžke 255 km a peších komunikácií v celkovej dĺžke 62 km.

Mesto Žilina má na skládke posypového materiálu v areáli firmy Žilinské komunikácie k dispozícii 650 ton inertného posypového materiálu a 950 ton (+500 ton v zálohe) chemického posypového materiálu. Na výkon zimnej údržby je pripravených 6 veľkých sypačov, 4 multikáry, 3 traktory a 2 UNC nakladače. Nepretržitá dispečersko-spravodajská služba bola zahájená 24. novembra 2013,“ uviedol hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Nepretržitá dispečersko-spravodajská služba

Počas zimného obdobia Mesto Žilina zabezpečuje zimnú údržbu mestských ciest a chodníkov. V prípade problémov s prejazdnosťou komunikácií môžu občania kontaktovať nepretržitú dispečersko-spravodajskú službu na tel. čísle: 041/ 565 23 71. Zároveň Mesto upozorňuje občanov, že podľa Všeobecne záväzného nariadenia č. 15/2009, sú povinní zimnú údržbu chodníkov priľahlých k nehnuteľnostiam zabezpečiť vlastníci, správcovia alebo užívatelia týchto nehnuteľností.

Mesto Žilina prednostne zabezpečuje hlavné ťahy. „Prednostne sa zabezpečuje zjazdnosť hlavných križovatiek, výpadových ciest a frekventovaných ulíc s premávkou MHD. Mesto Žilina zabezpečuje zimnú údržbu ciest v celkovej dĺžke 255 km a peších komunikácií v celkovej dĺžke 62 km,“ dodal Čorba.

zdroj: Mesto Žilina
foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM