Iné športy

Bežkár Roman Pollák: Reprezentant na špeciálnej zimnej olympiáde

Na Svetovej zimnej špeciálnej olympiáde v Južnej Kórei - PyeongChang 2013 reprezentuje Žilinský samosprávny kraj a Slovensko v športovej disciplíne behu na lyžiach Roman Pollák. Aktívny bežkár je klientom Domova sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov Tvrdošín od júna roku 1988.

Ilustračný obrázok k článku Bežkár Roman Pollák: Reprezentant na špeciálnej zimnej olympiáde
Zdroj: Dnes24.sk

„Roman je športovo nadaný, veselý a komunikatívny muž. Bežkovať sa začal učiť od roku 2007 na ihrisku nášho zariadenia. Jeho osobnou trénerkou je už päť rokov vedúca sociálno–terapeutického úseku nášho pracoviska Sylvia Paliderová,“ informovala riaditeľka zariadenia Anna Žuffová.

Úspechy

Roman Pollár sa vo februári roku 2008 prvý krát zúčastnil na Zimných národných pretekov v bežeckom lyžovaní v Kremnici. Disciplína ho zaujala, začal sa tejto športovej disciplíne viac venovať, trénovať, zlepšovať si techniku bežkovania. O dva roky sa zúčastnil Národných pretekov špeciálnych olympiád v bežeckom lyžovaní opäť v Kremnici a tentoraz vyhral a získal 2 zlaté medaily vo svojej kategórii na 50m a 100m muži. Na základe týchto výsledkov bol nominovaný na Svetovú zimnú špeciálnu olympiádu v Južnej Kórei.

„Nášmu športovcovi budeme držať palce. Jeho účasť ma teší o to viac, že športovo technicky rastie vďaka vedeniu a starostlivosti pracovníčky nášho domova. Pán Pollák je veľkým príkladom toho, ako je možné napriek svojmu hendikepu rozvíjať svoj talent,“ povedal župan Juraj Blanár.

Športovcovi prajeme, aby sa z olympijských hier vrátil s medailou. Slovenská výprava odletela do Južnej Kórei v piatok 25. januára, návrat domov je naplánovaný na 6. februára.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM