Igor Petrík Správy

Bežecké trasy v okolí Žiliny budú kvalitnejšie: Upravovať ich bude nová mašina

Bežkárov nielen zo Žiliny určite poteší, že už počas tohtoročnej zimy sa o úpravu bežeckých trás bude starať nový skúter s upravovacím zariadením, ktorý zakúpila Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra.

Ilustračný obrázok k článku Bežecké trasy v okolí Žiliny budú kvalitnejšie: Upravovať ich bude nová mašina
Zdroj: Dnes24.sk

Upravovať bežecké trasy v Terchovskej doline a na Kysuckej magistrále, v prípade potreby aj bežecké trate v Žiline a blízkom okolí, bude nový dvojpásový skúter s finišerom, ktorý zakúpila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra za takmer 42-tisíc eur.

„Služby, ktoré ponúkame, chceme mať na najlepšej možnej úrovni, preto sme sa rozhodli zakúpiť vlastný stroj na úpravu bežeckých trás. Okamžite tak vieme reagovať na nový sneh. Minulý rok nám v údržbe tratí pomáhala Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja. Pokiaľ však napadlo naraz viac snehu, stroje nestihli dostatočne rýchlo pokryť úpravu všetkých trás a úprava meškala,“ informoval Peter Šimčák, riaditeľ OOCR Malá Fatra.

Ako dodal, v prípade priaznivých snehových podmienok zabezpečuje OOCR Malá Fatra úpravu a prevádzku bežeckých tratí medzi Belou a Terchovou. Na milovníkov tohto bieleho športu čaká takmer 16 km trate pre klasický aj voľný štýl. „Upravujeme aj štvorkilometrový okruh vo Vrátnej doline. Pripravená býva aj trasa na Kysuckej magistrále medzi Krásnom nad Kysucou a Novou Bystricou,“ doplnil Šimčák.

Dvojpásový skúter s finišerom sa podarilo zakúpiť vďaka členom OOCR Malá Fatra, ktorá v súčasnosti združuje 13 miest a obcí a 20 podnikateľských subjektov.

Foto: Chata Uhorčík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM