Monika Földešiová Kultúra

Bábkové divadlo Žilina čaká rozsiahla rekonštrukcia

Bábkové divadlo Žilina (BDŽ) bude v sezóne 2012/2013 fungovať najmä ako zájazdové divadlo. Dôvodom je rozsiahla rekonštrukcia, na ktorú divadlo získalo grant z Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko – Poľská republika 2007 - 2013. Informoval riad

Projekt rekonštrukcie budovy BDŽ vychádza podľa neho z Opatrenia Zvýšiť energetickú efektívnosť a zlepšiť technický stav budov občianskej vybavenosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). //„Projekt sa nazýva Tvoríme kultúru a umenie bez hraníc – modernizácia divadla v Žiline a zámku v Kozách (obec v Poľsku) a je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Ukončenie projektu je naplánované na rok 2013, preto bude umelecký súbor pôsobiť v provizórnych podmienkach a BDŽ fungovať najmä ako zájazdové divadlo,“ //povedal Tabaček.

Zdôraznil, že tvorivé a umelecké aktivity divadla neutíchnu.// **„Okrem repríz obľúbených inscenácií pre deti i dospelých sa môžu diváci tešiť na premiéru nového pouličného divadla Kata dcéra kata, ktorú v BDŽ pripravuje režisér Jakub Nvota. Ďalšou plánovanou premiérou v roku 2013 je inscenácia Andersenovej Malej morskej panny a neprehliadnuteľnou akciou bude i ďalší ročník festivalu Bábková Žilina,“ **//dodal riaditeľ BDŽ.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM