Jozef Legéň Správy

Autobusári v Žiline a fyzické útoky: Na vodiča autobusu zaútočil cestujúci počas platenia

V poslednej dobe sa množia po Slovensku útoky na autobusárov, ktorí musia čeliť agresívnym výpadom niektorých cestujúcich. Zaujímalo nás, aký je stav v Žiline a aká je miera vandalizmu v našich autobusoch.

Ilustračný obrázok k článku Autobusári v Žiline a fyzické útoky: Na vodiča autobusu zaútočil cestujúci počas platenia
Zdroj: TASR

Najčastejšie sú verbálne napádania autobusárov, ktorým musia čeliť hlavne pri meškaní spojov. Verbálne útoky si vodiči autobusov vypočujú dosť často aj od alkoholom podgurážených cestujúcich.

Posledný útok asi pred mesiacom

„K útokom na vodičov, našťastie, dochádza výnimočne. Posledný útok po dlhej dobe sme zaznamenali asi pred mesiacom. Na vodiča autobusu zaútočil cestujúci pri platbe – teda ešte pri pokladni. Spôsobil mu zranenie s dobou liečenia 16 dní. Privolaná bola hliadka polície a tá páchateľa zadržala. Momentálne prebieha vyšetrovanie a preto nie je možné dať podrobnejšie informácie,“ informovala hovorkyňa SAD Žilina Ivana Strelcová.

Výtržnosti nebývajú časté

Ako nám povedala hovorkyňa, výtržnosti boli v minulosti v autobusoch sporadické. „Spomínaný prípad bol v skutku mimoriadny.“

Ich častými iniciátormi je mládež, ktorá je často pod vplyvom alkoholu. Za obete často padajú hlavne označníky, prístrešky, či výpisy autobusov. Tohto roku zatiaľ dopravný podnik nezaznamenal okrem vážneho fyzického útoku žiadne výtržnosti.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM