Krimi

Audi na žilinskom priechode zrazilo chodca: Muža (83) po náraze odhodilo pred auto, kde zostal ležať...

Vodič Audi S3 sa podľa polície nedostatočne venoval riadeniu a zrazil na riadne vyznačenom prechode na Hlinskej ulici v Žiline 83-ročného chodca. Staršieho muža (83) po náraze odhodilo pred auto, kde zostal ležať. Chodec utrpel ťažké zranenia.

Ilustračný obrázok k článku Audi na žilinskom priechode zrazilo chodca: Muža (83) po náraze odhodilo pred auto, kde zostal ležať...
Zdroj: TASR

Z prečinu ublíženia na zdraví obvinili muži zákona 26-ročného Žilinčana, ktorý podľa polície v nedeľu večer na priechode pre chodcov na Hlinskej ulici v Žiline zrazil a ťažko zranil 83-ročného chodca. Informácie poskytla hovorkyňa KRPZ v Žiline Jana Balogová.

Žilinčan podľa nej viedol vozidlo Audi S3 smerom na sídlisko Solinky. „Z dôvodu nedostatočného venovania sa vedeniu vozidla nesledoval situáciu v cestnej premávke a nedal prednosť chodcovi, ktorý kráčal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. Pri zrážke chodca odhodilo pred vozidlo, kde zostal ležať. Pri nehode utrpel 83-ročný chodec ťažké zranenia, s ktorými zostal hospitalizovaný v nemocnici,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že žilinskí policajti okolnosti dopravnej nehody naďalej vyšetrujú. Obvinenému Žilinčanovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody jeden až päť rokov.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM