Webnoviny - Rôzne

Aprílové leto nekončí, horúco bude aj naďalej

Po krásnom víkende čaká Slovensko aj v pondelok veľmi horúce počasie.

(WEBNOVINY) – Ručička teplomera by sa mala opäť dostať k letným teplotám, pretože po okraji slabnúcej oblasti vyššieho tlaku vzduchu nad juhovýchodnou Európou k nám od juhu naďalej prúdi veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch.

Slovensko čaká slnečný a mimoriadne teplý deň. Najvyššia denná teplota vystúpi na 25 až 30 stupňov Celzia. Na horách vo výške 1500 metrov bude okolo 18 stupňov. Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor do 5 m/s (20 km/h), na juhozápade prechodne okolo 7 m/s (25 km/h)

Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej webovej stránke shmu.sk.

Podobné počasie bude pokračovať aj v nasledujúcich dňoch. V utorok sa bude nad strednou Európou nachádzať nevýrazné tlakové pole. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 15 až 10 stupňov Celzia.

Cez deň bude krásne slnečno a teplota sa vyšplhá na 25 až 30 stupňov Celzia. Pofukovať bude slabý až mierne premenlivý vietor, na juhozápade juhovýchodný vietor 3 až 7 m/s (10– 25 km/h).

Mimoriadne teplé počasie bude na Slovensku aj v stredu, kedy bude fúkať iba slabý až mierny premenlivý vietor. Nočná teplota vystúpi na 16 až 11 stupňov Celzia, v dolinách a kotlinách bude chladnejšie, okolo 9 stupňov Celzia.

Cez deň sa vzduch zohreje podobne ako v pondelok a utorok na 25 až 30 stupňov Celzia. Z malej a popoludní zväčšenej oblačnosti sa môžu v stredu vyskytnúť ojedinelé prehánky alebo búrky.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM