Soňa Vanovčanová Rôzne Správy Video

Aktuálne VIDEO: Ako pokročila výstavba D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka?

Národná diaľničná spoločnosť zverejnila zostrih videa z rozostaveného diaľničného úseku. Ako výstavba aktuálne pokračuje?

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne VIDEO: Ako pokročila výstavba D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka?
Zdroj: ndsas.sk

Zábery z rozostavaného diaľničného úseku D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka zverejnila Národná diaľničná spoločnosť (NDS) na svojej oficiálnej stránke na Facebooku. Zostrih videa ponúka zábery, ako sa pokročilo na tejto stavbe.

Aktuálne sa podľa NDS realizuje vozovka na mostných objektoch. V tuneloch Ovčiarsko a Žilina prebieha výstavba sekundárneho ostenia a na telese diaľnice sa dokončujú násypy. Taktiež sa realizuje sanácia zárezov.

Ešte v roku 2016 sa uvažovalo o dokončení diaľnice v januári 2018, neskôr bol termín posunutý na október 2018.

Začiatok úseku Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka je v križovatke diaľnic D1 a D3 pri Hričovskom Podhradí. Za križovatkou Hričovské Podhradie, ktorá bola vybudovaná v rámci stavby D1 Vrtižer – Hričovské Podhradie sa diaľnica stáča na východ a prechádza cez vrch Viešky tunelom Ovčiarsko a za ním pokračuje po svahoch údolia potoka Bitarová. Na konci katastrálneho územia Bánová tunelom Žilina vchádza do údolia Rajčianky a obce Lietavská Lúčka. Obec Lietavskú Lúčku trasa diaľnice prekračuje estakádou a končí tesne pred križovatkou, ktorá je už súčasťou nasledujúceho úseku diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala. Diaľničný úsek je dlhý 11 320 metrov.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zostrih videa z výstavby D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM