Adela Fruckova Rôzne

Aktuálne info o štrajku učiteľov: V Žiline zostali úplne zatvorené dve základné školy

Nespokojnosť pedagógov sa stále dotýka aj nášho mesta. V utorok zostali zatvorené v Žiline dve základné školy a to práve v súvislosti so štrajkom učiteľov. Tu sú ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne info o štrajku učiteľov: V Žiline zostali úplne zatvorené dve základné školy
Zdroj: TASR

Dve základné školy (ZŠ) – Cirkevná základná škola (CZŠ) s materskou školou (MŠ) Dobrého pastiera a ZŠ Námestie mladosti Žilina – zostali v utorok v Žiline zatvorené v súvislosti so štrajkom učiteľov. Zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina je podľa hovorcu mesta Pavla Čorbu zapojená do štrajku len ZŠ Námestie mladosti, ostatné školy sú v prevádzke.

Zo stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja sa do štrajku zapájajú Gymnázium Hlinská v Žiline, Gymnázium Michala Miloslava Hodžu v Liptovskom Mikuláši, Spojená škola Scota Viatora v Ružomberku a Stredná odborná škola Hattalova v Námestove. Na všetkých školách sa vyučuje v bežnom režime, Gymnázium M. M. Hodžu má špecifický režim výučby, informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

Časť učiteľov na Slovensku vstúpila 25. januára do ostrého, časovo neobmedzeného štrajku. Niektoré školy zostali zatvorené, inde vyučovanie prebieha v obmedzenom režime. Dôvodom vyhlásenia štrajku je podľa Iniciatívy slovenských učiteľov dlhodobé ignorovanie požiadaviek učiteľskej obce, odborových a profesijných organizácií v školstve na zabezpečenie primeraného financovania školstva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM