Igor Petrík Správy

Akrobatické skoky do mega nafukovadla: Pod Dubňom sa stretnú kúzelníci na snowboardoch

Opäť po roku, už piatykrát, sa v našom meste zídu jazdci na snowboardoch a lyžiach, aby svoje umenie predviedli priamo v centre Žiliny. Súčasťou akcie bude sprievodný program na pódiu.

Ilustračný obrázok k článku Akrobatické skoky do mega nafukovadla: Pod Dubňom sa stretnú kúzelníci na snowboardoch
Zdroj: TASR

Novinkou tohto ročníka akcie BIG JUMP, konfrontácie vybraných snowboardistov a lyžiarov voľnoštýliarov (freeski) na Hlinkovom námestí 11. decembra, bude jeho živý on-line prenos na internete.

„Formát súťaže, exhibície, zostáva rovnaký. Najväčšie plus je konfrontácia – snowboard verzus freeskii, tá je jedinečná. V centre mesta máte big air, kde proti sebe skáču snowboardisti a freeski. Neviem, či niekde na svete niečo takéto je, myslím, že to je možno aj svetový unikát,“ povedal pre portál Žilina24 Marián Lemeš, jeden z organizátorov podujatia. Ako dodal, organizátori očakávajú jazdcov z Poľska aj Česka. „Vybratých jazdcov bude 12 verzus 12. V tých 12-kach bude mix – aj Poliaci, aj Česi, aj Slováci,“ priblížil Lemeš.

Nebudú to len akrobatické kúsky, ktoré snowboard a freeskii jazdci predvedú do mega nafukovadla. „Sú aj novinky v kultúrnom programe. Premiérovo vystúpi Ego, ten ešte nebol na podujatí ako interpret, Tambores, Balkansambel,“ povedal Lemeš. Kultúrny program na pódiu bude prebiehať súčasne s akciou. Podujatie BIG JUMP, ocenené mestom Žilina ako Akcia roka, je zároveň otvorením lyžiarskej sezóny v Malej Fatre.

Program podujatia BIG JUMP

12:00 hod., – rozjazdy

16:00 hod., – povinný tréning

18:00 hod., – kvalifikácia

20:00 hod., – semifinále

21:00 hod., – finále + vystúpenie Ego live

22:00 hod., – vyhodnotenie

22:15 hod., – afterparty

Mohlo by vás zaujímať:

V Žiline vypukne sviatočná nálada: Prvé info o Mikulášovi aj vianočných trhoch!

Bežecké trasy v okolí Žiliny budú kvalitnejšie: Upravovať ich bude nová mašina

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM