Aktualizované Hokej Šport

AKO STE HLASOVALI: Vo finále Svetového pohára v hokeji veríte najviac Sekerovi!

Absencia Mariána Gáboríka v boji o zlato na Svetovom pohári 2016 posúva do pozície gólového favorita nečakané meno.

Ilustračný obrázok k článku AKO STE HLASOVALI: Vo finále Svetového pohára v hokeji veríte najviac Sekerovi!
Zdroj: TASR

V Tíme Európy malo Slovensko od začiatku turnaja, ktorý sa hrá v kanadskom Toronte, šesť hokejistov. Zo menoslovu Marián Hossa, Jaroslav Halák, Zdeno Chára, Andrej Sekera, Tomáš Tatar a Marián Gáborík vypadol posledný menovaný. Ten si zranil nohu v semifinálovom dueli proti Švédsku (3:2pp)a aspoň dva mesiace bude bez hokeja.

Hneď po vyradení Tre Kronor sme sa vás, čitateľov portálu Dnes24.sk spýtali, ktorý z našich reprezentantov strelí vo finále proti výberu „javorových listov“ gól. Z hlasovania vyšiel pomerne prekvapujúci víťaz – obranca Sekera. Ten dostal vyše 38 percent všetkých hlasov a predbehol aj semifinálového hrdinu Tatara, ktorý vrátane víťazného zaznamenal proti Švédsku dva presné zásahy.

PREČÍTAJTE SI: Najväčšiu senzáciu na hokejovom Svetovom pohári zariadili Slováci

Svetový pohár: Švédsko - Tím Európy 2:3pp
7
Galéria
Zdroj: TASR

Obrancovia pred útočníkmi

Práve útočník Detroitu je spoločne s ďalším bekom Zdenom Chárom na delenej druhej priečke, keď mu verí 23,5 percent hlasujúcich. Paradoxne najhoršie dopadol Marián Hossa, jediný hokejista, ktorý dokázal vo vzájomnom súboji prekonať kanadského gólmana. Domáci favorit v základnej skupine triumfoval pomerom 4:1.

Prvý duel o zlato sa hral v noci na stredu (28.9.) o 2.00 SELČ a Kanada aj napriek Tatarovmu gólu slávila výhru 3:1. Druhý, ktorý už môže rozhodnúť o celkovom víťazovi, je na programe v piatok (30.9.) skoro ráno, začína sa rovnako o druhej. Prípadné tretie finále je naplánované na nedeľu (2.10.). Úvodné buly sa vhodí o 1.00 SELČ.

PREČÍTAJTE SI: HLASOVANIE: Kto zo Slovákov skóruje vo finále Svetového pohára v hokeji?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM