Jozef Legéň Rôzne

Akčný výlet na bicykli? Toto sú naše tipy na cykloturistiku v okolí

Leto už konečne dorazilo a tak vám prinášame tipy na spríjemnenie si dní v podobe akčnej cykloturistiky. Ponúkame prehľad cyklotrás pre nenáročných resp. začiatočníkov, ako aj pre skúsených cykloturistov. Pozrite si v galérii celý popis viac ako 30 cyklotrás.

Ilustračný obrázok k článku Akčný výlet na bicykli? Toto sú naše tipy na cykloturistiku v okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Okolo Lietavského hradu

Ide o menej náročnú trasu, aj keď trasa je dlhá takmer 13 kilometrov. Trasa vedie cez Lietavskú Lúčku, Lietavu, Podhorie, Babkov, Lietavskú Svinnú, Porúbku. Celkové prevýšenie je 110 metrov.

Vzdialenosť: 13 km
Kategória: Trekingový/krosový bicykel
Obtiažnosť: Nenáročné

Z Terchovej do vrchov (Mravenčík)

Stredne náročná trasa dlhá 25 kilometrov. Začiatok je v terchovej, pokračuje sa cez Pánsku lúku, Mravenčík, Zázvorská Kyčera, Holešová skala, Kovačka, Kyčera, Šípoková, Nižní – Vyšní Repáňovci, Pánska lúka, Terchová. Celkové prevýšenie trate je 478 metrov.

Vzdialenosť: 25 km
Kategória: Horský bicykel
Obtiažnosť: Stredne náročné

Zo Strečna až za Zázrivú

Opäť stredne náročná trasa s celkovou dĺžkou 38 kilometrov. Stredne náročná trekingová trasa od Váhu cez Terchovú a Zázrivú až na hrebeň Oravskej Magury. Trasa prechádza cez Strečno – lavička, Nezbudská Lúčka, zastávka Strečno, Varín, Križovatka v Krasňanoch, Krasňany, Stráža, Belá, Bránica, Nižné Kamence, Vyšné Kamence, Terchová, Biely Potok, Sedlo Rovná hora, Petrová, Zázrivá, Havrania, Odb. do Javoriska, Odb. na Bzinsku cestu, Hoľa nad Klobučnou. Prevýšenie trate je 717 metrov.

Vzdialenosť: 38
Kategória: Trekingový/krosový bicykel
Obtiažnosť: Stredne náročné

Z Bytče na Kysuce

Stredne náročná MTB/trekingová trasa z Bytče cez Semeteš a Korňu v dĺžke 64 kilometrov. Trasa vedie cez Kotešovú, Bokovú, Veľké Rovné, Madzín, Ráztoky, Semeteš, Nižný Kelčov, Vyšný Kelčov, Korňa, Kornianský ropný prameň, Klin pri Klokočove, Hrubý Buk, Jelitov, Olešná, Staškov, Ráková. Celkové prevýšenie je 420 metrov.

Vzdialenosť: 64 km
Kategória: Trekingový/krosový bicykel
Obtiažnosť: Stredne náročné

Z Korne k Veľkému Javorníku

Náročnejšia cyklotúra typickou kysuckou krajinou. Trasa vedie – Korňa – Ďurkáčovci – Zátoka – Vyšný Kelčov – Nižný Kelčov – Makov – Kopanice – Kasárne – penzión Javorník – Makov – Turzovka – Korňa. Táto trasa je náročnejšia a vhodná pre trekový bicykel. V peknom počasí je príjemná zastávka v Turzovke.

Vzdialenosť: 60 km
Kategória: Trekingový/krosový bicykel
Obtiažnosť: Veľmi náročné

foto: ilustračné

Akčný výlet na bicykli? Popis viac ako 30 cyklotrás.
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM