Zuzana Gadušová Šport

Adrenalínové preteky, ktoré daju zabrať: Žilinská tisícka s novým rekordom!

Vyznávači adrenalínových športov sa opäť stretli na 3. ročníku Žilinskej tisícky. Adrenalínové preteky na Veľkom Straníku prilákali okrem domácich aj športovcov z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalínové preteky, ktoré daju zabrať: Žilinská tisícka s novým rekordom!
Zdroj: Dnes24.sk

Žilinská tisícka sa uskutočnila na Strániku pri Žiline. Pretekári v jednom tíme boli zložení z cyklistu, paraglaidistu a bežca. Museli spoločne nastúpať tisíc metrov z pod Stránika až na jeho vrchol. V obci Teplička nad Váhom pri Žiline. No a pokiaľ chceli vyhrať museli byť rýchlejši od svojich súperov. Celková letová dĺžka trate bola 14 890 m a neletová 16 190. Pretekári stúpali celkovo 961 m a klesali identicky 961 m.

Trať dala zabrať tohtoročným pretekárom

V trojčlenných družstvách súťažili športovci na náročných tratiach.V tíme boli zložení horský cyklista, paraglidista a bežec. S bohatou diváckou kulisou víťazstvo v rekordnom čase 59 minút 40 sekúnd obhájilo družstvo Šarkan v zložení Višňovský, Jánošík a Štefina. Na podujatí odštartovali ako prví cyklisti a to pred Hangárom pod Straníkom.

Po prejdení cieľovej pásky svojho úseku s kompletným povinným výstrojom odovzdali štafetu paraglaidistom. Tí vybehli s PG výbavou na štartovaciu zoskokovú plochu. Odkiaľ preleteli ponad ten istý vyznačený prvý úsek trate predchádzajúceho cyklistu až na presne vyznačené miesto zostupu pod Straníkom.

Tam už čakal posledný v štafete, bežec. Z pristávačky pokračoval okrajom Tepličky Nad Váhom k dolnej stanici lyžiarskeho vleku na Malom Straníku a ďajel pozdľž obce Zástranie. Oniec štafety vrcholil na severnom úpätí Veľkého Straníka odkiaľ bežali kolmo ku Hangáru po bývalej zjazdovke na severnej strane Straníka. Tesne pod Hangárom po výbehu na cestu pokračovali do cieľa. Po prebehnutí cieľovej pásky sa zastavil čas tímu. A tohtoročný víťazi vytvorili nový víťazný rekord.

Foto: X-Air

Žilinská 1000-cka plná adrenalínu
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM