Jozef Gürtler Rôzne

32. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline

Poslanci Mestského zastupiteľstva  v Žiline na 32. riadnom zasadnutí 30. 8. 2010 odsúhlasili nový rokovací poriadok MZ, rozsah výkonu funkcie primátora na celé funkčné obdobie 2010-2014 a určili volebné obvody a počet  poslancov v nich pre voľby do o

Odobrený bol aj návrh projektu vybudovania hromadnej garáže na sídlisku Hájik. Víťaz obchodnej súťaže z mája 2010 má vybudovať garáž v lokalite medzi Petzvalovou a Baničovou ulicou bez finančnej spoluúčasti Mesta Žilina. „V návrhu sa uvažuje s vybudovaním garážového domu s dvoma úrovňami, pričom jedna bude zapustená. Na streche nadzemného podlažia je naplánované multifunkčné ihrisko. Zo 166 navrhovaných parkovacích boxov sú 4 vyhradené pre invalidov,“ uviedol primátor Ivan Harman. Doplneným bodom programu bol aj návrh debarierizácie verejných toaliet na Hlinkovom námestí .

Poslanci sa zaoberali aj návrhom verejných priestorov pre voľný pohyb psov. Štúdiu vypracoval Odbor hlavného architekta – MsÚ Žilina. Ako optimálnu Odbor hlavného architekta spolu s komisiou územného plánovania, výstavby a životného prostredia vytypoval lokalitu Hájik, v dobrej dostupnej vzdialenosti od obytnej zástavby, na pozemku vo výlučnom vlastníctve mesta. Ďalším krokom bude vypracovanie finančného dopadu na rozpočet mesta.    Mestské zastupiteľstvo v Žiline schválilo aj zmeny v predstavenstve a dozornej rade  Mestského hokejového klubu Žilina.  Do dozornej rady MsHK Žilina zasadne poslanec Patrik Groma, do predstavenstva poslanec Marián Zrník a súčasný generálny manažér MsHK Ľubomír Juriga – Brankovič. Zároveň bola navýšená aj dotácia pre MsHK Žilina, a. s. vo výške 425 000 €, z čoho viac než polovica je určená na Zimný štadión a prevádzkové náklady.      

Odsúhlasené bolo aj predĺženie partnerstva  s Mestom Plzeň a podporou jeho kandidatúry na Európske hlavné mesto kultúry 2015 v Českej republika. Žilina s Plzňou úspešne  spolupracuje už takmer dva roky.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM