Jozef Legéň Futbal

27. kolo futbalovej Corgoň ligy: Prvé jarné víťazstvo šošonov

V 27. kole futbalovej Corgoň ligy narazili na seba dva tímy z popredných miest tabuľky. MŠK Žilina v sobotu vydrela víťazstvo na štadióne AS Trenčín 1:2.

Ilustračný obrázok k článku 27. kolo futbalovej Corgoň ligy: Prvé jarné víťazstvo  šošonov
Zdroj: TASR

Prvý polčas

Trenčania vstúpili do zápasu mimoriadne aktívne a už v prvých sekundách sa ocitol v gólovej šanci Štefánik, ale jeho strela z hranice pokutového územia bola zblokovaná na roh. Domáci prehrávali Žilinu vo väčšine herných činností, čoho výsledkom bol neustály nápor na bránu Martina Krnáča. Ten dokázal odolávať len do 22. minúty, keď pripravil Štefánik gólovú prihrávku Williamovi a jeho presná strela k žrdi poslala Trenčín do vedenia.

Žilina sa dostala k prvému nebezpečnejšiemu slovu až v 28. minúte, ale Pichove zakončenie z uhla trafilo len Volešáka. Hostia sa len málokedy dokázali usadiť pred bránou Trenčína, ale napriek tomu predviedli v 33. minúte ukážkovú akciu, z ktorej vyrovnali. Pich poslal milimetrovú prihrávku do priestoru Gubovi v šestnástke a ten prehodil Volešáka. Trenčania zostali po inkasovanom góle trošku zakríknutí a prvý polčas sa dohral za nerozhodného stavu.

Druhý polčas

V druhom dejstve videli diváci viac nepresností. Žilinčania sa utiahli pred vlastné pokutové územie, čo vzhľadom na prehustený priestor robilo Trenčanov problémy v kombinačnej hre. Hostia hrali na rýchle protiútoky a jeden z nich mohol využiť v 58. minúte Guba, ktorý prešprintoval celé ihrisko, ale zlyhal vo finálnej fáze.

Trenčania následne niekoľkokrát preverili aj Krnáča, ten však úspešne odolával. V 72. minúte sa domáci stopéri nevedeli dohodnúť, kto odkopne loptu do bezpečia, čo využil Barčík. V rozhodujúcom momente ho v pokutovom území stiahol Bednárik za dres, za čo videl červenú kartu. Nariedený pokutový kop však Ricardo Nunes nepremenil. Následne sa mohlo rozhodnúť na opačnej strane, ale Štefánikova zblokovaná strela sa za bránkovú čiaru nedokotúľala vďaka včasnému zákroku domácej defenzívy. V 83. minúte prišla Majtánova chvíľa, ktorý poslal Žilinu do vedenia peknou strelou po zemi k vzdialenejšej žrdi. V dramatickom závere už gól nepadol a tak si MŠK odváža z Trenčína tri body.

AS Trenčín – MŠK Žilina 1:2 (1:1)
Góly: 22. William – 33. Guba, 83. Majtán. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Da Silva, Baez, Mazan, Kubík – Paur, Pečovský, Krnáč, ČK: 72. Bednárik, 3115 divákov

Zostavy a striedania:

Trenčín: Volešák – Čögley, Bednárik, Da Silva, Mazáň – Štefánik, Lobotka, Baez (68. Mazan), Holúbek (77. Ďuriška) – Kubík – William

Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Vavro, Ricardo Nunes – Škvarka, Pich (63. Mravec) , Pečovský, Paur (63. Barčík) – Guba (86. Angelovič), Maj­tán

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM