Rôzne

10 dôležitých mien Žilinského okresu: Nakoľko poznáte starostov našich dedín?

Sú na čele obce. Majú právomoci, ale i veľkú zodpovednosť. Rozhodujú o smerovaní svojej dediny. Reč je o starostoch. Máte ale prehľad o tých v okrese Žilina?

Ilustračný obrázok k článku 10 dôležitých mien Žilinského okresu: Nakoľko poznáte starostov našich dedín?
Zdroj: TASR

Žilinský okres zastrešuje desiatky obcí. Na čele každej stojí jeden muž alebo jedna žena. Starostovia sú kľúčovými osobami vo svojich dedinách a volia si ich obyvatelia v komunálnych voľbách každé štyri roky. Viete, kto aktuálne sedí v starostovskom kresle tej-ktorej obce? Otestuje sa v ďalšom z našich kvízov.

10 otázok a dokopy tak 10 mien. Priraďte ku každému tú správnu obec z troch možností. Avšak pozor, na každú odpoveď máte len 10 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať do limitu, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne. Môžete ho kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre.

Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na facebooku a pochváliť sa ním i vašim priateľom. Ak sa zaregistrujete na našom portáli, vaše meno sa môže ocitnúť aj v rebríčku najlepších. Tak smelo do toho.

Hrajte tu: Poznáte mená starostov zo Žilinského okresu?

Všetky kvízy zo Žiliny a okolia nájdete tu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM