Hokej

Cez víkend sa odohralo 19. kolo Tipsport ligy. V ňom sa stretli tímy s rov

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend sa odohralo 19. kolo Tipsport ligy. V ňom sa stretli tímy
s rov
Zdroj: TASR

Cez víkend sa odohralo 19. kolo Tipsport ligy. V ňom sa stretli tímy s rovnakým počtom bodov – Žilina, s nováčikom z Liptovského Mikuláša. V domácom zápase jasne dominovala Žilina. Zápas sa skončil vysokým víťazstvom 7:3 pre Žilinu. Týmto víťazstvom Žilina poskočila už na 4 priečku, keď na tretiu Nitru stráca len dva body. Pozreli sme sa na 3 najdôležitejšie momenty Žiliny v doterajšom priebehu sezóny.

Zlý úvod sezóny

K jedným z najvýraznejším momentov doterajšieho priebehu sezóny určite patrí zbabraný úvod sezóny. Z prvých 10 zápasoch získali Vlci len 8 bodov. To znamená, že z desiatich zápasov prehrali až sedem a nachádzali sa na konci tabuľky.

Najlepší vs najdrahší hráč

Žilina sa rozhodla ukončil spoluprácu s ruským obrancom Nikitom Cerenokom. Dôvodom boli nenaplnené očakávania trénera aj vedenia klubu. Obranca zarábal v klube najviac. Naopak zmluvu predĺžili s Marekom Hovorkom. Ten podáva počas celej sezónny konzistentné výkony a patri k najlepším hráčom nielen klubu ale aj celej ligy. Veď v štatistike produktivity celej ligy sa nachádza na 2. mieste s 27 bodmi v 18 zápasoch. Na prvom mieste na nachádza Ladislav Nagy z Košíc, ktorý má o dva body viac.

Zdroj: TASR

Nakopnutie v 11. kole

Zlom nastal v 11. kole, keď Vlci privítali na svojom ľade Nové Zámky. Vo vyrovnanom zápase zvíťazili až po predĺžení. Od tej doby ťahali šnúru siedmich zápasov v ktorých získali aspoň jeden bod. Žilinskí hokejisti postupne zvládli zápasy s Trenčínom, Zvolenom, Dvadsiatkou, Nitrou, bod po nájazdoch získali so silnými Košicami, následne vyhrali v Poprade aj s Dvadsiatkou. Prvú prehru v riadnom hracom čase im tak pripravila až Banská Bystrica. Žilinčania si však hneď nato napravili chuť už v spomínanom zápase s Liptovským Mikulašom.

Záverom by sa len patrilo dodať, že jednou z nie tak pozitívnych vecí, ktorá má určite vplyv aj na výsledky klubu, je podpora divákov. Žiline, sa napriek dobrým výkonov z posledného obdobia, nedarí prilákať na svoj zimný štadión väčší počet divákov. Po týchto výkonoch by si takúto podporu hráči určite zaslúžili.

Foto: ilustračné

Žilinskí vlci v OBRAZOCH
13
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM