Kultúra

Divadelné predstavenie: Zločin a trest 8. 11. 2016, o 19:00, Mestské diva

Ilustračný obrázok k článku Divadelné predstavenie: Zločin a trest

8. 11. 2016, o 19:00, Mestské diva
Zdroj: Dnes24.sk

Divadelné predstavenie: Zločin a trest

8. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Adaptácia výnimočného románu o prekročení hraníc. Chudobný študent Raskoľnikov, zmietaný túžbou dozvedieť sa, kde sú hranice ľudských možností, odváži sa vybočiť z vyšliapaných koľají. Podľahne svojmu ľahkomyseľnému presvedčeniu o istej výnimočnosti a odváži sa v mene dobra zabiť. Netuší však, aké neriešiteľné a neočakávané otázky budú potom trýzniť jeho srdce.

Filmový festival inakosti

8. – 9. 11. 2016, o 17:00, Stanica Žilina Záriečie

Filmový festival inakosti vznikol, aby kultivovane, prezentovaním kvalitných diel svetovej a domácej kinematografie, zabával filmových fanúšikov, hetero i neheterosexu­álnych, „zbrojil“ proti homofóbii a xenofóbii, podnecoval spoločenskú diskusiu a riešenie problémov stále prehliadanej LGBTI minority na Slovensku.

Divadelné predstavenie: Sexuálna perverzita v Chicagu

9. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Štipľavá komitragédia o vzťahoch, láske, sexe, samote a prázdnote. Kvarteto hrdinov sa zábavou a sebavedomým jazykom bráni pred zlyhaním v láske a pred samotou. Akékoľvek hlbšie vzťahy sú už vopred odsúdené na zánik. Sexuálne úlety len maskujú osamelosť, strach pred zlyhaním a neschopnosť naozajstných citov.

Divadelné predstavenie: Amputované duše

10. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Fantaskná a vizuálne podmanivá verzia života a smrti a života po smrti s názvom Amputované duše, je príbehom trojice- babky, dedka a vnuka. Babka je slnkom svojho sveta, dedko zase celoživotným omámením pre babku a vnuk žije v akejsi kóme jedného života. Realitu pre vnuka predstavujú muž a žena, otec a matka, milenec a milenka, no on je len akýmsi piatym kolesom u voza.

Zdroj: TASR

Koncert: Midi Lidi, Lazer Viking / Sabrehart

10. 11. 2016, o 20:00, Stanica Žilina Záriečie

Trochu elektro, trochu pop, no v prvom rade kapela, ktorá výborne funguje naživo. Midi Lidi, na čele s charizmatickým frontmanom Petrom Marekom, vydali tento rok album Give Masterpiece a Chance! a v rámci veľkého česko-slovenského turné prídu novinku predstaviť aj do Žiliny.

Večer tisícov želaní

11. 11. 2016, o 16:00, Hlinkovo námestie Žilina

Na návštevníkov čaká koncert kapely Arzén.

Divadelné predstavenie: Smrť obchodného

11. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Hra inšpirovaná dielom Arthura Millera rozpráva príbeh dvoch bratov a jedného odkazu ich otca. Dvaja hlavní hrdinovia sú vzdelaní, no priemerní, v širšom spoločenskom meradle bezvýznamní, no potrební, sympatickí, no neúspešní, milujúci, no bezcitní. V snahe nájsť pracovné uplatnenie a spoločenské uznanie podliehajú ich krehké povahy tlaku okolia. Hra si kladie otázky o váhe malého ľudského života v mýtickom tvorovi zvanom súčasná spoločnosť.

Abba Slovakia – Thank for the music tour

11. 11. 2016, o 19:00, Dom odborov, Žilina

Najväčšie hity legendárnej skupiny – naživo – na nerozoznanie od originálu. Zaspievajte si s najlepšou slovenskou revivalovou kapelou ABBA SLOVAKIA. Vyše 2 hodinový koncert hitov ako Super Trouper, Money Money Money, The Winner Takes It All, I have A Dream, Our Last Summer, Dancing Queen, Mamma Mia, Thank You For The Music a ďalšie.

Balkan Bashavel

11. 11. 2016, o 21:00, Klub Kolečko ,Žilina

Divoká žúrka pod taktovkou DJského dua MALALATA vás po letnej pauze zvezie na megalomanskej vlne balkan beats s minimalistickým prídavkom cumbie a reggae. Ich hosťom tentoraz bude bratislavský DJ Dr. Tesla, púchovský DJ Hrajnoha a saxofonista Serious Sax.

Foto: ilustračné

FOTO: Miesta v Žiline, ktoré dýchajú históriou
20
Galéria
Zdroj: Flickr Nová synagóga
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM